Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Debat HISWA over deeleconomie

24 augustus 2015 Cristian Blog 0


Den Haag - Gedeeld bootbezit, onderhuur, fractional ownership, collective ownership of houden watersporters hun boot het liefst voor zichzelf? De zogeheten ‘bootdeler’ kan de watersportsector drastisch veranderen. Ondernemers uit de watersportbranche nemen deel aan een debat over de deeleconomie in de watersportbranche op de HISWA te Water.
Deze discussie vindt plaats op dinsdag 1 september 2015 van 11.30 tot 12.45 uur.

Onderzoek Waterkampioen


De onderzoeksresultaten, uitgevoerd door de Waterkampioen (ANWB) onder bijna 1900 watersporters, leveren een bijdrage aan de discussie over de toekomst van de watersport.

Van de Nederlandse bootbezitters is 3% geïnteresseerd in de verhuur van zijn boot en nog eens 6% geïnteresseerd om zijn boot te delen met anderen. Daarbuiten denkt nog eens 2% aan iets anders, zoals het delen van de boot met kinderen of andere familie.

Bedenkingen tegen verhuur of delen


Maar de meeste eigenaren (89%) willen hun boot dus niet verhuren of delen. De belangrijkste reden is dat de boot veel zelf gebruikt wordt (33%), gevolgd door vrees voor schade (25%), omdat men het geld niet nodig heeft (20%) en omdat men bang is voor een vieze boot bij oplevering (9%).

Verder blijkt dat er wat reden is tot optimisme in de watersportbranche. Twee van de tien booteigenaren zeggen dat zij van plan zijn een andere boot te gaan kopen binnen nu en drie jaar. De meeste boten worden gekocht in 2017 (35%) gevolgd door 2018 (25%), 2016 (23%) en 17% van hen is van plan om nog in 2015 hun volgende boot te gaan aanschaffen.

Op de 

Hiswa

 is het onderzoeksrapport van de enquête beschikbaar en in 

Waterkampioen

 9 (verschijning 1 september) staat een uitgebreid artikel met uitkomsten van het onderzoek en informatie over verschillende vormen van boot delen.


Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen