Categorie├źn

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

De jongste wereldzeiler ooit Laura Dekker wil opnieuw de oceaan oversteken

23 december 2021 Havenmeester Online Blog 1

Laura Dekker, de zeilster die als jongste rond de wereld zeilde, in haar eentje. Het was de zomer van 2010 dat heel Nederland een mening had over Laura’s droom. Uiteindelijk bepaalde de rechter dat ze mocht gaan. En ze vaart nog steeds. Nu met groepen kinderen van de leeftijd waarop ze zelf was toen ze de oceaan wilde ontdekken.

Laura (1995) woonde in haar leven in totaal een jaar in een huis. Ze werd geboren tijdens de zeven jaar lange wereldreis van haar ouders. Op haar zesde bouwde ze haar eigen zeilvlot, later kreeg ze een Optimistje. Toen ze 10 jaar was mocht ze een oude Hurley 700 van een vriend van haar vader opknappen. Op haar elfde ging ze op vakantie met dit zeewaardige jachtje met de naam Guppy. Zeven weken in haar eentje door Friesland en naar de Waddeneilanden. Uiteindelijk kocht ze de Hurley en zeilde ermee naar Engeland toen ze dertien was. Die trip was voor Laura het bewijs dat ze klaar was voor een wereldreis.

Omdat Laura dan de jongste zeiler was die de wereld rond zou zeilen, nam ze contact op met de pers. Het nieuws van haar plannen was als een lont in een kruidvat. Heel Nederland wilde zijn zegje doen. Vooral niet-zeilers hadden weinig begrip voor Laura’s drang om te varen. Jeugdzorg ging zich ermee bemoeien en dreigden Laura uit huis te plaatsen. Pas na tien maanden en acht rechtszaken kregen Laura’s ouders de verantwoordelijkheid over hun kind terug. In die tijd kreeg de jonge zeilster heel wat over zich heen. op haar veertiende vertrok ze met haar nieuwe Guppy: een rode kits van 12 meter. Twee jaar later voltooide ze haar wereldomzeiling. Om vanaf de Caraïben meteen door te varen naar Nieuw Zeeland waar ze is geboren. Daarmee zeilde ze eigenlijk anderhalf keer de wereld rond.

 

Foto: PZC

Bron: Laura Dekker Wiorld Sailing Foundation

Reacties 1

Log in om een comment te kunnen plaatsen


Is toch fantastisch als zo'n meid dit wil doen. Alle lof voor Laura.
24 december 2021 / Walther Woortman