Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

De 10 duurste jachten van de wereld: wie heeft de langste?

21 april 2016 Cristian Blog 0

Een jacht is natuurlijk één van de speeltjes waarmee de rijken lopen te pronken. En daarbij is het natuurlijk van groot belang: wie heeft de langste?

10. Tatoosh



prijs: $100 miljoen

Dit 90 meter lange jacht is in het bezit van Paul Allen, de mede oprichter van Microsoft. Aan boord is vanzelfsprekend alles aanwezig, zoals een theater, zwembad en Helipad.

9. Annaliesse



Prijs: $103 miljoen

Op deze jacht van 85 meter passen meer dan 50 mensen. Deze mensen hoeven zich tijdens hun verblijf allerminst te vervelen, werkelijk alle luxe is aanwezig: een Spa, Salon, Bieb, een grote bioscoop, zwembaden, alles is aanwezig. Je kan deze jacht overigens ook huren. Dat kost je een halve ton per week.




8. Alysia



Prijs: $116 miljoen

Deze superjacht behoort tot het bezit van de Griekse zakenman Andreas Liveras. Het schip is 5 decks en beschikt uiteraard over de nodige luxe. Ook niet verkeerd: mocht er zich onverhoopt iets voordoen, dan kunnen de aanwezigen zich uit de voeten maken dankzij de aanwezige scuba scooters.

7. Ecstasea



Prijs: $129 miljoen

Ooit was dit gigantische jacht in het bezit van Chelsea eigenaar Roman Abramovich, totdat hij het in 2009 verkocht. Op deze jacht van 76 meter zijn onder andere een disco, sauna en turkse baden aanwezig.

6. Pelorus



Prijs: $130 miljoen

In tegenstelling tot de Ecstasea is deze jacht van 103 meter is nog wel in het bezit van Roman Abramovich. Het is volgeladen met allerlei leuke speeltjes waaronder jetski’s.

5. Octopus



Prijs: $200 miljoen

Paul Allen, mede oprichter van Microsoft, staat voor een tweede keer in de lijst met de 126 meter lange Octopus. Het gigantische jacht is tevens een soort van ‘garage’ voor 7 kleinere boten, twee helikopters en onderzeeër voor 10 personen.

4. Rising Sun



Prijs: $200 miljoen

De eigenaar van dit 138 meter lange schip is Larry Elisson van Oracle. Natuurlijk is ook deze jacht voorzien van alle luxes, zoals Spa’s, Sauna’s, Jacuzzi’s, etc.

3. Lady Moura



Prijs: $210 miljoen

Eigenaar van dit monster is Prince Nasser al-Rashid. Dat een jacht van deze omvang niet alleen maar voordelen heeft moge duidelijk zijn: dit jacht is namelijk zo groot dat het bijvoorbeeld niet in de haven van Monte Carlo past. Medelijden hoef je echter niet te hebben, zo is er op het schip een strand aanwezig inclusief zand en palmbomen.

2. Dubai



Prijs: $350 miljoen

De eigenaar van het jacht is Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Hij heeft het jacht van 162 meter vernoemd naar het land waar hij de scepter zwaait.

  1. Eclipse




Prijs: $1.2 miljard

Met dit pronkstuk is Roman Abramovich eigenaar van het allerduurste jacht ter wereld. Het is dan ook het langste jacht met 164 meter, waar werkelijk alles aanwezig is, van een disco tot aan raketten om het schip te beveiligen.

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen