Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Dankzij AntiRoll is zeeziekte straks verleden tijd

11 september 2015 Schipper Blog 0

Den Bosch, Cannes/Monaco – Op weg naar de bootshow in Cannes was het ter hoogte van Corsica zover: de zero speed-functionaliteit van het AntiRoll-stabilisatiesysteem werd operationeel gemaakt. Dit gebeurde op de Santa Maria T, een 37 meter trawler gebouwd door Van der Valk Continental Yachts.Na de inschakeling van het AntiRoll-stabilisatiesysteem lag de Santa Maria T perfect stil in het water. Volledig 'in control'. En dat na slechts luttele seconden. Voor de inschakeling van het AntiRoll-systeem meldde de kapitein vanaf de brug, voor iedere kant, een rolhoek van 6 graden. Maar vrijwel onmiddellijk na inschakeling, bracht AntiRoll de boot van een uitslag van 6 graden terug naar een perfecte stilligging van nog geen 1 graad aan iedere kant. Bovendien blijkt het systeem fluisterstil.
Ondanks zijn vertrouwen die hij op voorhand had, heeft het resultaat Arnold van Aken, Directeur Engineering DMS Holland, verbaasd. ‘Ja absoluut. Zeker als je bedenkt dat het idee, op de kop af, pas 4 jaar geleden is geboren. De unieke dubbelassige vinnen welke roteren tijdens het varen en een klappende beweging maken als het jacht stilligt, maken de hooggespannen verwachtingen echter meer dan waar. Hierin onderscheiden we ons ook van de huidige systemen. Deze reductie bewijst namelijk dat AntiRoll zowel onderweg als zero speed de boot perfect stabiliseert zonder concessie te doen aan de prestatie in één van beide omstandigheden. Dat betekent een ongekende kwaliteitsslag in vaarcomfort. Want vergis je niet: bij een rolhoek van 6 graden moet je je links en rechts goed vasthouden terwijl je bij 1 graad over de boot wandelt alsof je in je eigen huis loopt.’

Voor wie persoonlijk kennis wil maken met het AntiRoll-stabilisatiesysteem van DMS Holland:
De Santa Maria T ligt op de show in Cannes: SYE 182/SYE 044. Patrick Noor (Directeur Marketing DMS Holland) is 12 en 13 september aanwezig op Cannes Yachting Festival in de gezamenlijke stand van Hiswa Orange Yachting Group. Stand nr. SYE166.

Op de Monaco Yacht Show is DMS Holland met het AntiRoll-stabilisatiesysteem vertegenwoordigd van 23 tot en met 26 september op Stand QA B6.

Meer informatie kunt u vinden op de websites: www.dmsholland.com, www.salonnautiquecannes.com en www.monacoyachtshow.org

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen