Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Burgemeester Sneek wil mogelijkheden Sneekermeer uitbreiden

1 oktober 2015 Schipper Blog 0

SNEEK – Het was een plas met een scheepvaartroute er doorheen, nu is het Sneekermeer een van de bekendste meren van het land. Denk maar aan de Sneekweek. En toch: een masterplan moet voor nog meer mogelijkheden gaan zorgen.


Sneek, dat te boek staat als waterstad, kan haar bekendheid volgens Súdwest-Fryslân burgemeester Hayo Apotheker nog beter benutten dan nu het geval is. Ondanks de Sneekweek, die ieder jaar in augustus bij elkaar zo'n 200.000 mensen naar stad en water trekt. ,, De Koninklijke Watersportvereniging Sneek is een van de meest toonaangevende zeilsportverenigingen van Nederland. Er worden Europese en wereldkampioenschappen gehouden op het Sneekermeer. Daar mogen we heel trots op zijn." Maar toch, Apotheker kijkt verder en denkt groter. ,,Het gaat er om dat 'Stad en Meer' als een grote, maandenlange gratis zomerattractie wordt neergezet met winkels, cultuur, horeca en recreatie."

Apotheker gaat zelfs nog een stapje verder: ,, Er zou een Masterplan voor het Sneekermeer moeten komen. Niet alleen aan de Sneker kant, maar ook voor de overzijde. Natuurlijk, we hebben hier maar drie maanden per jaar echt goed weer, maar ik denk dat je veel meer uit de mogelijkheden kunt halen voor watersporters en recreanten. Maar ook voor liefhebbers van steden dorpen en landschap."

Bestuurders en ontwikkelaars moeten zich volgens Apotheker niet verschuilen achter sombere prognoses over regionale krimp. ,, Durf Nederlands te denken. Straal uit dat je hier de kwaliteit van het leven kunt vinden. Inclusief zorg en aandacht. Wonen en werken kan hier uitstekend, ook als de wereld een beetje verandert. Immers, het decor is prachtig."

(Leeuwarder Courant)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen