Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Brug bij jachthaven Cadzand-Bad geplaatst

15 juni 2016 Cristian Blog 0

CADZAND-BAD - Dinsdagochtend is de plaatsing van de 85 meter lange brug bij de toekomstige jachthaven van Cadzand-Bad zonder problemen verlopen.


Het 150 ton zware gevaarte, werd 's ochtends in alle vroegte door een kraanschip op z'n plek gehesen. Projectleider Jan Meerkerk van aannemerscombinatie Cadzand-Bad vond de hele onderneming nog best spannend. "Het gaat om een ranke brug van 85 meter lang en 150 ton. Het was de vraag of hij niet teveel zou doorbuigen, en daardoor misschien slecht zou passen." Desondanks liep alles gesmeerd, want binnen twee uur tijd lag de brug waar hij hoorde te liggen.

De brug is een essentieel en opzienbarend onderdeel van Cadzand-Maritiem, waarin kustversterking, de aanleg van een jachthaven en het opknappen van de openbare ruimte hand in hand gaan. Het vormt straks de verbinding van het havenbalkon aan de ene kant met het hellende plein, tussen boulevard en havengebied, aan de andere zijde.

Geschat wordt dat het werk aan Cadzand-Maritiem tot na de zomer duurt. De komende tijd wordt onder meer gewerkt aan het clubgebouw, het havenbalkon, de zeetribune, het hellende plein, de weg langs de haven en niet te vergeten, de jachthaven zelf. (

PZC

)

Meer informatie kun je vinden op:

www.yachtatcadzandbad.nl



 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen