Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Breskens moet internationaal centrum voor zeezeilers worden

9 maart 2016 Schipper Blog 0

BRESKENS - Volgens het rapport dat in opdracht van de provincie Zeeland is opgesteld, moet Breskens zich in de toekomst ontwikkelen tot een internationale hotspot voor zeilers. Dit behoort tot de mogelijkheden aangezien de kustplaats op een toplocatie ligt.


Het rapport van bureau Waterrecreatieadvies concludeert dat de gemeente, ondernemers en provincie gezamenlijk te werk moeten gaan om de concurrentie van andere populaire zeillocaties te winnen. Het is bijvoorbeeld van belang dat er zich een goede zeilschool in de haven van Breskens vestigt. In een bericht op haar website laat de provincie weten dat daar al vergevorderde plannen voor zijn.

Verder moeten er ook meer internationaal aansprekende evenementen naar de kustplaats komen. Hiervoor moeten de provincie, gemeente en het bedrijfsleven zich gezamenlijk inzetten. Met als doel het promoten van Breskens als recreatieve hotspot. Ook moet er bij de herinrichting van het havengebied rekening worden gehouden met extra faciliteiten voor zeezeilers en bedrijven die hun geld verdienen met watersport.

Volgens het rapport van bureau Waterrecreatieadvies is de locatie van Breskens van onschatbare waarde. De jachthaven ligt beschut, er zijn geen sluizen of bruggen aanwezig die in de weg zitten, en het getij en de scheepvaart maakt het zeilen bij Breskens ook voor de meer ervaren zeiler een uitdaging. Onlangs gaf de provincie al aan dat de lokale ondernemingen het advies van bureau Waterrecreatieadvies hebben omarmd.

www.omroepzeeland.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen