Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Brand zorgt voor onrust bij jachthavenondernemers Midden-Limburg

14 januari 2016 Cristian Blog 0

Na de brand van afgelopen zaterdag in de jachthaven van het Limburgse Wessem zijn de gevoelens van angst en onrust bij verschillende jachthavenondernemers in Midden-Limburg weer helemaal terug.



In een loods in de jachthaven van Limburgse Wessem woedde afgelopen zaterdag wederom een brand. Vooralsnog is de oorzaak onduidelijk. Maar de vergelijking met een reeks branden die vier jachthavens in Midden-Limburg een aantal jaren geleden verwoestte, werd al snel gemaakt. De oorzaak van die branden is tot op heden niet achterhaald en een eventuele dader is zowel toen als nu niet gearresteerd.

"Het houdt logischerwijs iedereen bezig. Mij ook. Vier boten die normaliter hier in de jachthaven liggen, zijn bij de brand verloren gegaan", vertelt eigenaar Perry Houkes van Marina Oolderhuuske tegen 1limburg.nl. De gevoelens van angst en onrust zijn dan ook weer helemaal terug bij verschillende jachthavenondernemers in Midden-Limburg. "Ik slaap weer een stuk slechter".

Ook bij Rolf Kroos, eigenaar van Nautic Krekelberg in Herten, waar op 6 december 2014 enkele boten afbrandden, zijn de zorgen sinds zaterdag weer toegenomen. "Het is sinds die tijd eigenlijk altijd oppassen gebleven. Er is tot op heden nooit iemand voor die branden van destijds veroordeeld. We wonen ook zelf op het terrein en het aantal uren slaap is na zaterdag een stuk minder geworden."

Perry Houkes: "De extra maatregelen van vorig jaar gelden bij mij nog steeds. Er is cameratoezicht, kentekenbewaking en je let zo goed mogelijk op. Op die manier probeer je risico's te beperken."

Burgemeester Stef Strous van Maasgouw weet nog niet of de laatste havenbrand van afgelopen zaterdag in verband staat met de reeks havenbranden van een jaar geleden. "Ik wil ervoor waken om het meteen in het rijtje van de vorige branden te plaatsen. Ik ga uit van een losstaand incident totdat het tegendeel wordt bewezen."

(www.telegraaf.nl)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen