Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Bootverzekering

9 november 2021 Havenmeester Online Blog 0

Het is misschien niet iets waar je direct aan denkt bij de aanschaf van een boot: een bootverzekering. Toch is het aan te raden om ook na aanschaf van een boot ook naar een verzekering te kijken. Wettelijk gezien is een aansprakelijkheidsverzekering voor je boot in Nederland niet verplicht, maar op sommige plekken kan deze toch vereist zijn. Denk bijvoorbeeld aan jachthavens en bootstallingen. En binnen Europa zijn er diverse landen (zoals Kroatië en Italië) waar zo’n WA-verzekering wél een verplichting is. Als je daar wilt gaan varen heb je dus echt een bootverzekering nodig.

 

 

Verschillende dekkingen bootverzekering

Een bootverzekering afsluiten kan op basis van verschillende soorten dekking. Het is mogelijk om alleen een WA-verzekering aan te vragen. In dat geval is schade aan je eigen boot niet verzekerd, maar de schade die je tijdens het varen toebrengt aan anderen is wel gedekt. Wil je ook eventuele schade aan je eigen boot verzekerd hebben? Kies dan voor een uitgebreidere dekking: volledig casco. Ook een tussenvorm is mogelijk. Met een beperkt casco verzekering heb je bijvoorbeeld ook diefstal- en braakschade verzekerd. Soms wordt gedacht dat een WA-verzekering voor de boot niet nodig is, omdat schade die je veroorzaakt gewoon onder je algemene aansprakelijkheidsverzekering kan vallen. Deze gedachte klopt echter lang niet altijd. In de voorwaarden van die algemene verzekering is namelijk vaak opgenomen dat alleen kleine vaartuigen onder de dekking vallen. Een wat grotere boot valt daar dus buiten en dan is zo’n bootverzekering dus echt een aanrader.

Kosten premie bootverzekering

Wat uiteindelijk de kosten van een bootverzekering worden hangt van veel verschillende factoren af. Ten eerste is het natuurlijk de vraag wat je exact verzekerd wilt hebben. Om wat voor type boot gaat het? Ook de grootte van de boot en de sterkte van een eventuele motor kunnen van invloed zijn. Daarnaast is het mogelijk om de bootverzekering verder uit te breiden, met bijvoorbeeld een rechtsbijstand- of een ongevallenverzekering. Benieuwd naar de premies bij de diverse opties? Een bootverzekering berekenen kan eenvoudig online.

 

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen