Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Blauwe Vlag voor Helderse jachthavens en stranden

19 januari 2017 Cristian Blog 0

In Vlissingen zijn er onlangs zes Blauwe Vlaggen uitgereikt aan de Helderse vertegenwoordigers van diverse jachthavens en stranden. De Blauwe Vlag werd uitgereikt aan jachthaven KMJC Schiereiland Harssens, jachthaven Breewijd en de passantenhaven Willemsoord. Ook aan de stranden Duinoord, De Zandloper en Julianadorp aan Zee werd het internationale milieumerk toegekend. 



Mooie stranden
Wethouder Financiën en Toerisme, Geurt Visser, zegt zeer tevreden te zijn. Volgens hem zorgt Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) namens de gemeente voor een schoon én veilig strand. Daarnaast faciliteert de SSN ook bewonersacties, zoals het opruimen van zwerfafval op het strand en in het duingebied. Het gevolg is dat de stranden er mooi bijliggen, waardoor er meer bezoekers komen.

Blauwe Vlag voor 112 jachthavens
De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland in totaal 170 Blauwe Vlaggen toegekend aan 112 jachthavens en 58 stranden. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Genomineerden moeten laten zien aan een aantal belangrijke criteria te voldoen, zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. In totaal is de Blauwe Vlag één jaar geldig. Ieder jaar wordt er opnieuw bekeken of  de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen