Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Bizar nieuws: 'jachthaven weer door een tanker geraakt'

30 november 2016 Cristian Blog 0

In dagblad de Gelderlander verscheen een nieuwsbericht dat menigeen moet hebben doen fronsen: 'Arnhemse jachthaven alweer door tanker geraakt'. En dat niet voor de eerste keer, maar liefst vier keer in de afgelopen tien jaar ging het mis. Wat is er aan de hand?
De jachthaven van de Arnhemse watersportvereniging Jason ligt in de monding van de Nieuwe Haven. Afgelopen maandagavond is de buitenste steiger geramd door een passerend schip. Bestuurssecretaris Frank Jibben schat dat de schade enkele tienduizenden euro's bedraagt.



Belgische tanker vaart door

De dader is een Belgische tanker die brandstof had afgeleverd bij een overslagterrein verderop de Rijn. Bij het uitvaren schampte het Belgische schip één van de steigers van Jason geschampt. Daarna is de tanker gewoon doorgevaren. „We weten dat allemaal omdat een geautomatiseerd systeem de vaart van schepen precies vastlegt", vertelt Jibben aan de Gelderlander. „We konden op internet precies opzoeken wat er gebeurd was."

Verhuizing
Het bestuur van Jason heeft al lang zijn zinnen gezet op een verhuizing aldus Jibben: „In het verleden gokten we op een verplaatsing naar Meinerswijk, maar dat is niet haalbaar gebleken. Nu hopen we op een plek dieper in de Nieuwe Haven. Dan hoeven die tankers die naar Shell gaan ons niet meer te passeren."


Op de foto ziet u bestuursleden Frank Jibben en Wim Meurs bij een van de beschadigde palen in de jachthaven. 

Wilt u zelf een keer polshoogte nemen bij jachthaven Jason in Arnhem? Een ligplaats reserveren kan

hier



 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen