Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Bekort vaartijd Terschelling Vlieland met vaarkaart Schuitengat

13 september 2016 Cristian Blog 0

Watersporters die tussen Terschelling en Vlieland willen varen bekorten hun vaartijd met ca. 1 uur door het vaarwater Schuitengat te gebruiken. De route is prima bevaarbaar en er staat voldoende water.



Inmiddels is de route in het vaarseizoen 2016 eigenlijk al de standaardroute geworden. Ook voor watersporters die vanaf Harlingen of het Inschot naar Terschelling varen bekorten hun vaartijd met een half uur.

Vanaf Terschelling varend naar de Vliestroom vaart u gewoon westwaarts, langs de kardinaal-boei S2-SG23 die de route via de Slenk markeert rechtdoor en volgt de betonning. Ter hoogte van de boei SG 12 wordt het vaarwater wat smaller en kronkelt het verder naar de Vliestroom. Vanaf de Vliestroom vindt u de ingang van het Schuitengat iets noordelijker van de VL2. (zie kaart)

Het stuk, tussen de SG7 en de SG3 is iets ondieper maar met gemiddeld laagwater staat er nog steeds meer dan 2 meter waardoor vrijwel iedere watersporter er ook met laagwater langs kan varen. Het overige deel is volledig op diepte voor ieder schip. (watersportalmanak)

Download de vaarkaart hier.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen