Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Australische solozeiler gered dankzij Personal Locator Beacon

29 januari 2021 Havenmeester Online Blog 0

Overboord slaan is de nachtmerrie van elke zeiler en zeker van solozeilers. Toch hoeft het niet altijd slecht af te lopen. Onlangs deelde de Australian Maritime Safety Authority (AMSA) een video waarin te zien is hoe een overboord geslagen solozeiler gered wordt. De goede afloop is volgens de reddingsdiensten deels te danken aan de zeiler zelf, die lof kreeg over zijn snelle reactie en zijn voorzorgsmaatregelen, zoals een goed reddingsvest en een PLB (een Personal Locator Beacon).

 

De 55-jaar oude solozeiler Nigel Fox belandde in het water toen hij met zijn Duncanson 34, Bison, tijdens zwaar weer door de beruchte Arafurazee zeilde en in een hoge golf overboord kieperde. Nigel bungelde vervolgens aan zijn lijflijn naast de romp, met zijn hoofd in het water. Hij kon zichzelf gelukkig lossnijden. Daarna activeerde hij het aan zijn reddingsvest bevestigde Personal Location Beacon (PLB). Het alarm werd ontvangen door de Australian Maritime Safety Authority (AMSA), die het noodsignaal wist te lokaliseren.

 

Lees meer: https://www.zeilen.nl/nieuws/actueel/overboord-geslagen-solozeiler-gered-dankzij-personal-locator-beacon-plb/

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen