Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Atlantic Dutchesses vrouwen roeien 5000 kilometer over de Atlantische Oceaan

20 november 2020 Havenmeester Online Blog 0

Dag in, dag uit twee uren roeien, twee uren rust. Iris Noordzij uit Raerd en Melissa Vooren uit Goingarijp moeten deze routine vanaf 12 december anderhalve maand zien vol te houden. Samen met twee andere dames doen ze mee aan de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld, dwars over de Atlantische Oceaan. Nooit eerder wist een Nederlands vrouwenteam de monstertocht van 5000 kilometer af te leggen.

 

,,We willen de oversteek in 45 dagen volbrengen”, zegt Vooren vol overtuiging. Het maakt haar niks uit dat ze Kerst en de jaarwisseling op een sloep van negen meter zal moeten vieren. Ze kan niet wachten om het avontuur met haar team, de Atlantic Dutchesses, aan te gaan. ,,Onze boot komt nooit stil te liggen. We roeien in duo’s; de andere twee kunnen zich ondertussen opfrissen, slapen, navigeren of een reparatie uitvoeren. Hoewel finishen al een prestatie is, gaat het ons niet alleen om het meedoen. Wij willen winnen!”

 

Lees meer: https://www.lc.nl/friesland/sudwest-fryslan/Kerstmaal-op-een-roeiboot-viertal-roeit-5000-kilometer-over-de-Atlantische-Oceaan-26213839.html

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen