Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Arnhem baggert jachthaven op Stadsblokken uit

14 februari 2017 Cristian Blog 0

De sliblaag die vanaf maart wordt opgebaggerd in de Haven van Coers en de haven van Watersportcentrum Arnhem in Arnhem-Zuid is ongeveer anderhalve meter dik. Dankzij de baggerwerkzaamheden moeten de jachthaven en de bewoners van de woonboten voorlopig zijn verlost van de problemen met laagwater.



Onbereikbaar
De laatste jaren is de Rijn steeds meer een regenrivier en minder een gletsjerrivier, met schommelende waterstanden als gevolg. Enkele weken geleden was het waterpeil lager dan ooit. Hierdoor raken woonboten aan de grond en de jachthaven op Stadsblokken wordt op deze manier voor schepen onbereikbaar.





Belangen
Sinds de aanleg van de havens (op een diepte van 4,30 meter boven NAP) is er een twee meter dikke laag slib neergedaald. Vanwege zakelijke belangen wordt de jachthaven het eerst aangepakt. Zodra de baggeraar aan de slag gaat schept dat meteen ruimte om tijdelijk de woonboten uit de Haven van Coers te stallen.





Drie ton
Aannemer Van Heteren uit het Overijsselse Hengelo begint volgende maand met de klus en verwacht tot eind juni bezig te zijn. Afhankelijk van de waterstanden in de Nederrijn, moeten de watergangen er weer een jaar of vijftig tegen kunnen. Verwacht wordt dat de hele baggeroperatie de gemeente Arnhem zo'n drie ton kost.



Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen