Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Aci­co Yachts neemt jachtwerf Jongert over

23 oktober 2015 Schipper Blog 0

Medemblik – Het Kuweitse Aci­co Yachts uit Enk­hui­zen heeft afgelopen september jacht­werf Jon­gert in de Wie­rin­ger­meer over­ge­no­men van het Nederlandse Veka, dat sinds 2009 eigenaar was. Deze maand zal het be­drijf met het grootste gedeelte van het per­so­neel naar de werf van Jon­gert in ha­ven de Oude Zeug verhuizen. Hier zullen van nu af aan zeil- en mo­tor­jach­ten worden geproduceerd en on­der­hou­den.



Vol­gens di­rec­teur Chris­ti­an Bo­lin­ger van Aci­co Yachts is met de overname een be­drag van en­ke­le mil­joe­nen ge­moeid. Jon­gert be­gon in 1953 in Me­dem­blik met de pro­duc­tie van mo­tor­bo­ten. Later werd de werf be­kend om haar luxu­eu­ze zeil­jach­ten voor klan­ten uit de hele we­reld.

In 2009 dreigde het bedrijf zelfs verloren te gaan, maar dankzij ­ de Veka Group van de ge­broe­ders Jan en Pe­ter Ver­sluis werd het financieel gered. Veka nam de werf over en zet­te Jon­gert eerder dit jaar in de eta­la­ge. Aci­co Yachts heeft het ter­rein aan de rand van de Wie­rin­ger­meer van Veka ge­kocht.

,,Als Aci­co Yachts zijn wij nu vijf jaar in Enk­hui­zen be­zig. Het duurt nog ze­ker tien tot vijf­tien jaar voor­dat wij in deze bran­che echt naam heb­ben ge­maakt'', ver­telt Bo­lin­ger. ,,Door nu het ter­rein, de lood­sen en naam Jon­gert te ko­pen, gaat dit snel­ler. Wij ge­lo­ven dat ons be­drijf een boost gaat krij­gen. We mer­ken het al aan de eer­ste re­ac­ties van onze klan­ten.’’ Jon­gert had in 2009 nog 140 man op de loon­lijst staan. ,,Bij Jon­gert wa­ren tot juli dit jaar nog twaalf men­sen werk­zaam. Een deel van hen ne­men wij over'', zegt Bo­lin­ger. ,,Van onze 52 werk­ne­mers heb­ben er ruim twin­tig bij Jon­gert ge­werkt.’’

Aci­co gaat voor de bui­ten­wacht als Jon­gert ver­der. Verwacht wordt dat dit op ter­mijn ex­tra or­ders en ba­nen gaat op­le­ve­ren. ,,We zijn nu met en­ke­le gro­te pro­jec­ten be­zig. Als een­tje daar­van door­gaat, dan zal dit al ex­tra werk op­le­ve­ren.’’ (

Regio Hollandse Bodem

,

www.jongert.nl

, www.acico-yachts.com)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen