Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Aanleg jachthaven Cadzand-Bad loopt vertraging op

24 maart 2016 Schipper Blog 0

CADZAND-BAD - De aanleg van de jachthaven in Cadzand-Bad heeft jammer genoeg zoveel vertraging opgelopen, dat dit jaar naar alle waarschijnlijkheid als zo goed als verloren kan worden beschouwd. Dat zegt Philippe Muylle, voorzitter van de Raad van Commissarissen van haveneigenaar Yacht@Cadzand-Bad althans. De aanleg van de haven is onderdeel van Cadzand-Maritiem.


Binnen het omvangrijke project wordt bijvoorbeeld ook kustversterking toegepast, en wordt de omgeving verder opgeknapt. Waterschap Scheldestromen, dat een groot deel van het werk opknapt, is er lange tijd vanuit gegaan dat de boel omstreeks juni weer klaar zou zijn. Dit is echter niet het geval. "Het hele project loopt vertraging op", vertelt dijkgraaf Toine Poppelaars. "We richten ons nog steeds op de zomer, maar die duurt natuurlijk lang. Het zou augustus kunnen worden." De oorzaak van de vertraging ligt onder meer in het feit dat de zoektocht naar niet-gesprongen explosieven langer duurde. Daarnaast werkte het weer de laatste tijd ook niet echt mee.

Yacht@Cadzand-Bad zijn niet blij met deze ontwikkelingen, zegt Philippe Muylle. "We vrezen dat de haven er pas in de late zomer ligt. Dat is te laat om nog seizoensplekken te verhuren. Wellicht kunnen we dan nog wat passanten verwelkomen, maar voor de rest zal het een quasi actieloos jaar worden." (

PZC

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen