Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

5 oorzaken waardoor een boot kan zinken (ook in de haven)

22 januari 2018 Cristian Blog 0

We hebben allemaal de eerste stormen van het jaar achter de rug. Her en der leverde dat ook in de jachthavens problemen op. Schade aan boten in het water en op de kant. Tot en met een gezonken exemplaar in de Amsterdam Marina. Boten drijven. Doen ze dat niet meer, dan zinken ze. Dat willen we natuurlijk altijd voorkomen. Vijf veelkomende oorzaken voor het zinken van de boot. 


1. Afsluiters - een heikel thema. Afsluiters zijn de deksels op de gaten in de romp van de boot. De afsluiters zijn onderhevig aan slijtage, bevriezing of gewoon niet goed dichtgezet. Allemaal oorzaken waardoor een boot kan zinken.
 

2. Water maken - Een boot kan water maken. Zo veel water dat ie uiteindelijk zinkt. Door te hoge golven of in sommige gevallen door teveel mensen aan boord.
 

3. Aanvaring - Door een aanvaring met een andere boot of iets in het water kan er een gat in de romp ontstaan waardoor de boot kan zinken.
 

4. Brand door kortsluiting of gasbun - Brand is helaas een (te) veel voorkomend gegeven op plezierjachten. Brand ontstaat vaak door kortsluiting of door problemen met de gasaanlsuiting
 

5. Kapseizen - Een boot kan slagzij maken en daardoor uiteindelijk zinken. Kapseizen gebeurt in hoge golven of bij verkeerde zeilvoering en een onervaren schipper.
 De boot die je in dit artikel treft is niet 'per ongeluk' gezonken. Het is onderdeel van een kunstproject van de Franse kunstenaar >>> Julien Berthier <<<.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen