Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

18 juni: Sloepenrace door Zwolse grachten

17 juni 2016 Cristian Blog 0

ZWOLLE – Zelf noemen ze het de ‘mooiste grachtenwedstrijd van Nederland’. Zwolle moet er natuurlijk wel wat aan doen om op te vallen. En bovendien heeft de stad dit jaar voor het eerst de krachten gebundeld met Utrecht en Amsterdam. De tijden van wedstrijden in de drie plaatsen worden opgeteld om kans te maken op de Grachtencup 2016. Zaterdag is de race in Zwolle.



"We hebben 75 deelnemers dit jaar. Dat is veruit de max. Het is ook hoe ver we willen gaan. Zo'n hoeveelheid is super”, zegt Marije van de Bor van de organisatie van de Zwolse Grachtenrace. “De deelnemers komen uit heel Nederland, van Zeeland tot de Waddeneilanden. Iedereen reist echt wel een eindje met zijn boot. Dat zijn we wel gewend, want het sloeproeien is door heel Nederland. Allemaal moeten we wel een keer ver rijden. Voor het klassement moet je aan zes tot zeven wedstrijden per jaar meedoen. En dat doen we dan ook, soms acht of negen. Wij zijn van Hattem Roeit en die vereniging heeft ongeveer 50 leden. We hebben twee sloepen en vier teams, twee heren en twee dames-teams”.

Grachtencup
Er is nu een samenwerking met de grachtenraces in Utrecht en Amsterdam. De tijden worden bij elkaar opgeteld. Dus als iemand in Utrecht of Zwolle niet zo'n goede tijd maakt, dan kan dat in de finale in Amsterdam ingehaald worden. "De strijd om de Grachtencup is dit jaar nieuw. Zwolle is de middelste race en straks is dus de prijsuitreiking in Amsterdam."

De achtste editie van de Zwolse Grachtenrace zal plaatsvinden op zaterdag 18 juni 2016.

Lees het hele interview op de website van de

Stentor

.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen