Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

17, 18, & 19 juni: Gouda Waterstad, het gezellige stadsfestival in het Gouwe-Havenkwartier

10 juni 2016 Cristian Blog 0

GOUDA - Het Gouda Waterstad Festival is een niet meer weg te denken evenement in Gouda. Het wordt jaarlijks georganiseerd in het Gouwe- Havenkwartier. Dat is het mooiste deel van de gezellige binnenstad. Het gebied staat symbool voor de historische handelsvaart vanaf de Hollandse IJssel en de Gouwe. Alle onderdelen van het festival vinden plaats op het water en de kades van de historische Haven, de Gouwe, de Turfsingel, de Museumhaven en de Hollandse IJssel.



De vele bezoekers wordt een aantrekkelijk en veelzijdig evenement geboden. Door de programmering en de locaties worden het erfgoed ‘Water van Gouda’ – historische vaarwegen, transport over water en droge voeten, de ligging van Gouda aan de IJssel en een attractief en ondernemend Gouwe-Havenkwartier een weekend lang op de kaart gezet.

Het openingsconcert van Gouda Waterstad 2016 wordt op vrijdag 17 juni om 20.00 uur gegeven door Gouda's Harmonie 'de Pionier', in samenwerking met de internationaal bekende trompettist Eric Vloeimans. Dit jaar verlegt de Harmonie, onder leiding van dirigent Dick Verhoef, wederom zijn grenzen op het Kia Fase Havenpodium. Met Eric Vloeimans worden weer aparte muziekstijlen gecombineerd, die gegarandeerd voor een bijzondere sfeer zorgen tijdens Gouda Waterstad. Zaterdagmiddag 18 juni spelen de jongste muzikanten van De Pionier wederom samen met aankomende professionals.

Tijdens het stadsfestival Gouda Waterstad zijn in het Gouwe-Havenkwartier meerdere doorgaande wegen afgesloten voor verkeer. Bovendien is er een parkeerverbod van kracht. Komt u met de auto? Houdt u dan rekening met verkeershinder in het Gouwe-Havenkwartier. Parkeer uw auto bij voorkeur buiten het oude centrum. U kunt ook prima met het openbaar vervoer komen.

Meer info over het festival vindt u op:

www.goudawaterstad.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen