Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

1,6 miljoen per jaar voor gouden zeil en surf medailles in Tokyo

6 december 2016 Cristian Blog 0

Het Watersportverbond mag op weg naar de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 ruim anderhalf miljoen euro per jaar uitgeven aan de zeil- en windsurfsporters. Of dat bedrag toereikend is voor het overtreffen van de twee gouden medailles van dit jaar in Brazilië zal moeten blijken.

Het NOC*NSF heeft gisteren, 5 december, de hoogte van de topsportsubsidies 2017 – 2020 bekend gemaakt. Het Watersportverbond mag voor het zeilen en windsurfen een bedrag van € 1.600.000 per jaar inzetten voor de Olympische campagne richting Tokyo 2020. Voor Kanoslalom is de aanvraag voor subsidie afgewezen.

Directeur van het Watersportverbond, Maurice Leeser is dankbaar voor de ondersteuning van het NOC*NSF: 'Het feit dat we voor onze topsportprogramma’s bovenaan de lijst staan van subsidietoekenning voelt voor ons echt als een erkenning van de behaalde prestaties de afgelopen jaren, met als ultieme bekroning de twee gouden medailles in Rio.'

Sportkoepel NOC*NSF
Sportkoepel NOC*NSF bepaalt iedere Olympische cyclus welke topsportprogramma’s en bonden op ondersteuning kunnen rekenen. (

Hier

vindt u meer informatie over de subsidie aanvragen). Op basis van de beleidsambities van het NOC*NSF en de door de sportbonden ingediende investeringsplannen wordt een keuze gemaakt, rekening houdend met geleverde prestaties, talent, potentiële sporters voor Tokyo 2020, coaching-programma’s en de internationale concurrentie in die sport.

Taart verdelen
De verdeling van de taart wordt in een later stadium bepaald. Dit wordt bekeken aan de hand van behaalde resultaten in het verleden en kansen in de toekomst. Dorian van Rijsselberghe en Marit Bouwmeester kunnen dus wel wat extra slagroom verwachten, mochten zij weer meestrijden om de olympische plakken in Tokyo. Of is het nu toch echt tijd voor een nieuwe generatie?




Lees er meer over op

http://www.zeilvoorgoud.nl/



Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen