Categorie├źn

Algemeen
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Hittegolf: pleziervaartuigen mogen in Brussel enkel in groepen door de sluizen

23 juli 2019 Demi De Kruijf Algemeen 0

Brussel - Deze week krijgen we te maken met uitzonderlijk heet weer. Het kwik gaat de 30 graden ruimschoots overstijgen. Brussel neemt alvast een voorzorgsmaatregel om minder water te verliezen.

Plezierbootjes mogen van de haven van Brussel voorlopig niet meer alleen door de sluizen. Zo wil de haven het waterverlies beperken met de hittegolf voor de deur. De haven van Brussel heeft nog geen problemen met het waterpeil op het Brusselse kanaal, maar neemt wel een voorzorgsmaatregel om minder water te verliezen. De plezierboten zullen voortan enkel in groepen door de sluizen gaan, want met elke sluisoperatie gaat er water verloren.

Er zullen dus meerdere plezierboten tegelijkertijd of een plezierboot met een handelsboot door de sluis heen gaan. Een gevolg van de hitte en het feit dat er minder boten varen tijdens de zomer is de vorming van groene algen, die zijn sterk aanwezig. De haven van Brussel zal zelf wateranalyses uitvoeren om te zien of er ook blauwalgen aanwezig zijn.

Ook Amsterdam neemt alvast voorzorgsmaatregelen. Vanwege de hitte gaan de zeven bruggen op de Amstelroute en de Kostverlorenvaartkade vanaf vandaag tot en met vrijdag middernacht niet open voor boten. 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen