Categorie├źn

Algemeen
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Gastvrijheid havens Medemblik sterk verbeterd maar exploitatie is niet kostendekkend

13 februari 2020 Havenmeester Online Algemeen 0

Medemblik - 5 jaar geleden, bij het oprichten van de Stadshavens BV kreeg het bestuur in Medemblik een taakstelling mee: Concurrend en onafhankelijk zijn, een uitstekende dienstverlening leveren en een meerwaarde zijn voor de toeristen. Nu 5 jaar later is het tijd om hierop te evalueren. 

De Stadshavens BV heeft de wind in de zeilen. Door de grote problemen met de plantengroei in het Markermeer mijden meer en meer watersporters het Markermeer en maken gebruik van het Ijsselmeer. Daarnaast is ook duidelijk merkbaar dat de economische groei goed is geweest voor de stadshavens.

Toch zijn er ook nadelige punten. Door de vergrijzing ligt de markt voor ligplaatsen zwaar onder druk. Ook bleek dat het personeel niet beschikte over de vereiste nautische opleidingen en was er sprake van achterstallig onderhoud.

Hierdoor is de Stadshavens BV helaas nog niet helemaal kostendekkend. De gemeente heeft duidelijk gesteld dat de overheid als eigenaar van de haven geen subsidies zal verlenen en dat de continuïteit van de haven bij voortdurende verliezen in het geding zou kunnen komen. Wel zijn de Stadshavens positief over de komende jaren. Contracten die aflopen zorgen voor mogelijkheden voor een nieuwe onderhandelingssituatie en dus scherpere prijzen. (Medemblik Actueel)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen