Eekstraat 17

6984AG Doesburg

+31-85-500-8182

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Vol

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Douches
Walstroom
Toiletten
Wastafels
Uw ervaringen over Jachthaven Het Zwarte Schaar in Doesburg delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Anoniem
Sober en relaxt, zo zou ik de haven willen omschrijven. Kom er graag weer eens terug.
Anoniem
Ben er wezen waterskien. Prachtig! Alle ruimte, goede baan, top!

Jachthaven Het Zwarte Schaar

5.0 van 5 (2 beoordelingen)

Het Zwarte Schaar

Heeft een kleine eenvoudige jachthaven voor boten vanaf 2 tot max. 15 meter. De haven heeft alleen seizoensligplaatsen van 1 april t/m 31 oktober.
De haven is voorzien van elektra en van diverse watertappunten.

De haven ligt aan een arm van de IJssel en heeft een open verbinding met de IJssel bij Dieren. De IJssel arm is voorzien van een stuk waterski gebied.

U maakt gebruik van de sanitaire voorzieningen van de camping.

Kleine gemoedelijke jachthaven
Ligplaatsen met elektra
Diverse watertappunten op de steigers
Sanitaire voorzieningen
Er is een apart gedeelte van onze IJssel gereserveerd voor een waterskibaan
Tevens beschikken wij over een trailerhelling voor passanten en camping gasten.

Doesburg

Op de grenzen van de Achterhoek, de Veluwe en Liemers ligt drielandenpunt Doesburg. Deze stad is onmiskenbaar, met zijn prachtig gerestaureerde binnenstad, compleet met vestingswerken. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. De stad ligt aan het water, gunstig gelegen op het punt waar de IJssel en de Oude IJssel samenvloeien.

Doesburg kreeg in 1237 stadrechten, zo’n 60 jaar eerder dan onze hoofdstad Amsterdam. Taaldeskundigen menen dat de naam van de stad afstamt van een met bomen of struiken begroeid moerasgebied, waar in de oudheid de woorden does, duis, en doze voor werden gebruikt. Doesburg zou dan berg, burcht of nederzetting hebben betekend, temidden van een soortgelijk gebied.

In de jaren 1701 en 1730 werd door Menno van Coehoorn een sterke verdedigingslinie aangelegd; de Hoge en Lage Linie beter bekend als de Batterijen. Hiervan is nog een groot deel aanwezig.

Doesburg anno nu is een lieflijk stadje waar het Kleine en het Grote Convent, het voormalige Stadsvleeshuis en het Gasthuis onder meer herinnering geven aan het rijke Hanzeverleden. Doesburg is natuurlijk bekend door het werkend Mosterdmuseum met ambachtscentrum de Gildehof. Er staan oude mosterdmolens opgesteld, maar ook een grote collectie aan mosterdpotten. Het Mosterdmuseum trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar het aantrekkelijke Doesburg, waar velen terugkeren met een potje ambachtelijke mosterd. Tijdens demonstraties kunt u zien hoe deze pure, ambachtelijke mosterd wordt gemaakt.


Jachthavens en ligplaatsen in de buurt