Categorieën

Te koop
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

De soap rond 'Drugshaven' Hermenzeil - SE2 E01: verkoop sleep voort, gemeente wil meer geld

28 februari 2019 Cristian Te koop 0

De verkoop en beoogde herontwikkeling van 'Drugshaven' Hermenzeil in Raamsdonk (Noord-Brabant) is een slepend proces dat steeds meer averij oploopt. De gemeenteraad van Geertruidenberg vertraagt momenteel de verkoopprocedure. Zij willen meer geld. 

Eind 2017 reikt provincie Noord-Brabant de gemeente in de Biesbosch een helpende hand bij de aankoop van de failliete jachthaven in Raamsdonk. De provincie legt bijna 2 miljoen euro op tafel om deze 'drugshaven' uit handen van de onderwereld te houden. De jachthaven aan de Bergsche Maas zou al jaren het speelveld voor drugsdeals, wapenhandel en andere criminelen activiteiten zijn.


Op slot
Het slot ging er op en er werd bewaking aangesteld. Dat kon niet voorkomen dat het verval des te harder doorzet. De haven is vervallen, leeg en verlaten, op een paar 'weesboten' na die aan de krakkemikkige steigers bungelen. Niemand is ze op komen halen. 200 ligplaatsen, een café-restaurant en een camping met 40 chalets. In potentie een prachtig bedrijf. Maar de gemeente wil er alsnog een behoorlijk prijs voor vangen. En dat schrikt potentiële kopers af om er weer wat van te maken. Ook omdat er een advies is uitgebracht dat een herontwikkeling tot jachthaven stevig afraadt.


* Burgemeesters in Brabant en Zeeland vermoeden dat jachthavens worden gebruikt door criminelen voor het witwassen van geld en handel in drugs. Hoeveel jachthavens daar daadwerkelijk voor worden gebruikt is onbekend, daarom gaat een speciale taskforce 110 jachthavens onder de loep nemen.


Meer geld
Wethouder Kevin van Oort stelde de verkoop van de haven eind 2018 met een aantal maanden uit omdat hij verwachtte dat kopende partijen meer tijd nodig zouden moeten hebben om hun plannen uit te werken. Hoe staat het nu - een paar maanden later - in Raamsdonk: Zit er eindelijk beweging in de verkoop van jachthaven Hermenzeil?

U bent zelf geinteresserd of kent u iemand. >>> HIER <<< kunt u zich melden.

 

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen