Categorieën

Lijstjes
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Wat zijn de 5 hipste elektrische boten (zonder kajuit) voor een dagje varen in Nederland?

29 mei 2017 Cristian Lijstjes 0

Elektrisch varen wordt het helemaal. Althans, als het aan de Nederlandse overheid ligt. Wetgeving wordt aangepast, voorzieningen voor elektrische boten gefaciliteerd. Nu nog het aanbod van elektrische boten zelf. De volgende 5 elektrische scheepjes bewijzen dat er zeker potentie is!

1. Lillebror 78 E-tourer

We schreven er al eerder over: Boeing-piloot Christian Smulders toverde ooit een paar afgedankte reddingssloepen om tot pleziervaartuig. In Zweden een oude aluminium geklonken reddingssloep in handen. Deze boot ontwikkelde hij uiteindelijk door tot de Lillebror 78 E-tourer. Geen klassieke Hollandse sloep, maar een schone, muisstille, degelijke, stabiele wereldboot.2. ElektroSloep 600

De Elektrosloep 600 heeft een 4 kW Torqeedo elektromotor die is aangebracht in het roer. De accu's zijn van het model AGM deep cycle, 335 A/20h. Het pakket pakket bevat 8 Zenith batterijen. De sloep is ontworpen door Jan Visser. De aluminium boot is stijlvol 'grof' afgewerkt voor een stoere look. Het potdeksel is van een vijf centimeter dikke aluminium pijp en samen met de steile boeg geeft dat de boot een robuuste aanblik.


3. Dutch Runabout (formerly know as Yburg 650 tender)

De stoer elegante Yburg 650 tender is sinds een paar jaar op de markt als Dutch Runabout. Het ontwerp is nog steeds van Peter Bosgraaf. De aandrijving gebeurt uiteraard met een elektromotor. En dat maakt deze boot zeker niet minder snel: een Runabout is een speedboot met klassieke stijlkenmerken. Het dashboard lijkt op dat van een auto. Je zit achter de bestuurder en niet op dwarsbanken zoals in de meeste sloepen. Het polyester casco van deze boot wordt gebouwd bij erkend luxe jachtbouwer Breehorn in Woudsend, dus met de kwaliteit zit het wel goed.4. Sluiper 21 (Jachtwerf Reeuwijk)

Jachtwerf Reeuwijk ontwikkelde eerder al de Sluiper 17. Met deze expertise is gewerkt aan een luxe, ruime sloep ontwikkelen. Dat werd de Sluiper 21, die in 2013 werd geïntroduceerd. Een snelle, zeer ruime, fluisterstille boot ontwikkeld, speciaal ontworpen om elektrisch te varen.5. Alumax Havana

Een snelvarende sloep van 7,5 meter tegen een scherpe prijs. Dat is de insteek van Alumax met de Havana. Twee enorme zonnebedden en veel ruimte, waren de andere voorwaarden. De hoge boarding zorgt ervoor dat ook kleine kinderen veilig mee kunnen varen. De buitenboordmotor is gepositioneerd onder het achter zonnedek en kan volledig worden opgetrimt. Ook handig als er een keer iets in de schroef komt. U leest het goed: de alumax wordt niet geleverd met een inboard elektrische motor. Deze kunt u zelf kiezen. Vanaf 60 pk begint de Havana te planeren dankzij de uitgekiende v-bodem mat sprayrails.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen