Categorieën

Lijstjes
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Waar bouwen ze in 2018 gemiddeld de grootste boten? Superjacht top 5

15 januari 2018 Cristian Lijstjes 0

Het gaat goed met de internationale superjachtindustrie. En dat straalt ook af op Nederland. Regelmatig hebben we nieuws over de rich and famous en hun speeltjes. Superjachten in alle soorten en maten. Maar waar bouwen ze nu eigenlijk de grootste boten dit jaar? 

Hier beneden vindt u een overzicht van de grootste gemiddelde lengte per gebouwd jacht per land. Hierdoor ontstaat er een verrassende lijst!

 
5. In Qatar worden dit jaar twee pittige schepen gebouwd, met een gemiddelde lengte van 72 meter en een totale lengte van 143 meter.

 
4. Griekenland bouwt gemiddeld 75 meter lange supejachten met een totale lengte van 226 meter zijn dat er niet heel veel.

 
3. In Australië staan schepen gepland met een gemiddelde lengte van 85 meter en in totaal 254 meter.

 
2. Duitsland bouwt gemiddeld schepen van 100 meter in 2018. Totale lengte 1493 meter op stapel.

 
1. Noorwegen bouwt in 2018 gemiddeld de langste boten (hoewel in totaal nog geen 10), met een gemiddelde lengte van maar liefst 117 meter. Totale lengte 467 meter.


[caption id="attachment_16315" align="aligncenter" width="962"] Het hybride jacht dat de Noorse Hareide werf op stapel zou hebben binnenkort..[/caption]


Erkende superjacht bouwers als Italië en Nederland vallen buiten deze top 5 omdat er veel meer superjachten van geringe afmetingen worden opgeleverd, die in dit geval het gemiddelde behoorlijk naar benenden halen. Hoewel Nederland met een gemiddelde van 61 meter nummer 6 zou zijn geworden in deze lijst.

 
De volledige lijst vindt u >>> HIER <<<
 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen