Categorieën

Lijstjes
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

5 manieren om verzekerd te zijn van stroom aan boord

8 mei 2017 Cristian Lijstjes 0

Stroom aan boord is belangrijk. Is het niet om uw telefoon op te laden, dan toch zeker voor de navigatie apparatuur of om de verlichting te kunnen ontsteken. Er zijn steeds meer mogelijkheden om de accu's altijd op spanning te houden. Wij hebben er 5 voor u op een rijtje gezet!

1. Walstroom / druppellader

Met een goede walstroom aansluiting en een druppellader zorgt u ervoor dat u in de haven niet alleen beschikt over 220 volt, maar ondertussen ook de accu's oplaadt. Bijna alle Nederlandse havens zijn tegenwoordig voorzien van een goede walstroomaansluiting.

2. Zonnepanelen

De nieuwste generaties zonnepanelen zijn zeer krachtig, en zorgen ervoor dat u de accu's goed op spanning houdt: ook in Nederlandse omstandigheden. Er zijn veel verschillende typen verkrijgbaar.  De locatie waar de panelen aan boord worden gemonteerd is belangrijk voor een optimale opbrengst. U kunt ook draagbare zonnepanelen meenemen aan boord, die zijn goed voor het bijladen van telefoon of laptop op een zonnige middag. Laat u voor aanschaf en montage goed informeren!

3. Hydro generatorWek stroom op door middel van uw eigen vaarbeweging met een hydro generator. De werking is vergelijkbaar met een stuwdam. Een schoepenrad onder water zorgt ervoor dat u - naarmate u sneller vaart - steeds meer stroom opwekt. Redelijk prijzig in de aanschaf, maar hoog in de opbrengst.

4. Wind generatoren

 Wind generatoren voor duurzame wind energie zijn er al geruime tijd. Waar de bladen vroeger nogal eens voor een opgetrokken wenkbrauw zorgden bij de buurman vanwege het zoemende geluid, is de huidige generatie wind generatoren verassend stil en ook steeds efficiënter geworden.

5. Een zonne- of dieselgenerator

Natuurlijk is de motor zelf, met dynamo, de beste generator aan boord. Maar ook een individuele diesel- of benzinegenerator kan handig zijn wanneer u extra power nodig heeft aan boord. U heeft de keuze uit inbouwgeneratoren of mobiele exemplaren. Tegenwoordig zijn er ook generators op zonne energie verkrijgbaar die de moeite van het uitproberen zeker waard zijn.

Heeft u nog andere tips voor het opwekken van stroom aan boord? Laat het ons hier benden in de comments weten!

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen