Categorieën

Interviews
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

IJsseldelta Marina Hattem: "Passanten die voor één nachtje hebben geboekt, blijven vaak langer"

29 juni 2016 Cristian Interviews 0

Op nog geen 200 meter afstand van het centrum van de authentieke Hanzestad Hattem ligt IJsseldelta Marina Hattem. De haven, die sinds 2015 in handen is van het trotse echtpaar René en Marie-Sophie Jorna, biedt watersporters alles wat ze willen: sfeer, gemak en een waarachtige omgeving.Jachtmakelaar en plaatsvervangend bedrijfsleider Joep Beerlage legt aan Jachthaven.nl uit wat volgens hem de haven zo kenmerkt. "We zijn zo'n leuke en gezellige haven dat het grootste gedeelte van onze vaste ligplaatshouders die op vrijdag aankomt, hun achterdek het hele weekend eigenlijk niet meer verlaat. Dat zegt natuurlijk wel iets. Ook aan het gedrag van de passanten kun je zien dat we in de smaak vallen. Meestal als ze aankomen geven ze aan voor één nachtje te willen blijven, maar negen van de tien keer willen ze de volgende dag hun verblijf het liefst met een aantal dagen verlengen."

Zo nu en dan vinden er naast de gebruikelijke activiteiten ook uitzonderlijke evenementen plaats. Zo is IJsseldelta Marina Hattem op 16 juli het decor voor het 25e waterpolotoernooi van Z&PC Hatto-Heim Waterpolo Toernooi. "Wij mogen altijd graag meedenken met ondernemers of andere enthousiastelingen die een leuk idee hebben. Dit jaar werden wij door waterpolovereniging Hatto-Heim gevraagd of het ons leuk leek om onze haven beschikbaar te stellen voor een waterpolotoernooi. Van begin af aan sprak het initiatief ons aan, maar voordat wij instemden wilden we eerst weten of ons water schoon genoeg was om er een waterpolotoernooi te laten plaatsvinden. Uiteindelijk bleek uit verschillende onderzoeken dat wij over uitmuntend zwemwater beschikken. Vanaf toen hebben we alles in gang gezet om het toernooi doorgang te laten vinden."

Dat de haven een fantastische verblijfplaats is, waar van alles gebeurt, blijkt wel uit de verhalen. Niettemin raadt Joep Beerlage zijn gasten ook zeker aan om de omgeving te verkennen. "Natuurlijk ligt het centrum van de authentieke Hanzestad Hattem hier op een steenworp afstand vandaan. Je hoeft alleen de dijk over en met 200 meter ben je er al. In dit mooie plaatsje heb je voldoende musea, monumenten en andere schitterende bezienswaardigheden. Daarnaast zijn we centraal gelegen en worden we omgeven door prachtig vaargebied."

Tot slot geeft Beerlage alle geïnteresseerde watersporters ook nog een leuke tip mee. "Samen met Jachthaven 't Eiland in Lathum hebben wij een samenwerkingsverband. Passanten die twee nachten in onze haven verblijven en vervolgens hetzelfde doen bij Jachthaven 't Eiland, krijgen een gratis 'Grand dessert' aangeboden. De weg van hier naar Lathum en andersom noemen we de Gelretour. Je bent ongeveer een dag onderweg en hebt gegarandeerd een prachtige route voor de boeg."

Meer informatie vind je op de website: www.ijsseldeltamarina.nl

Wil je vertellen wat je van de haven vindt? Dat kan! Schrijf je review

hier

.

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen