Categorieën

Interviews
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Help mee! Jachthaven.nl gooit stootwillen voor de leeuwen

20 september 2016 Cristian Interviews 0

ANNA PAULOWNA - Wat hebben watersport en leeuwen met elkaar gemeen? vraag ik mij af op het moment dat ik Jos Bakkenes, donateur van stichting Leeuw, spreek. Wel, het antwoord is simpel: stootwillen! Waar booteigenaren ze gebruiken om de boot tijdens het aanmeren te beschermen, daar vinden leeuwen, tijgers en andere katachtigen het een geweldig attribuut om mee te spelen.


- door Julius TekstraInzamelactie
Bakkenes, die zelf een leeuw heeft gedoneerd en de stichting een warm hart toedraagt, vertelt wat stichting Leeuw, gevestigd in Anna Paulowna, allemaal doet en waarom ze onze hulp goed kunnen gebruiken. 'Stichting Leeuw is een opvangcentrum voor tijgers, leeuwen en andere katachtige roofdieren die ernstig worden bedreigd. De dieren zijn of in beslag genomen of komen uit circussen waar het niet langer is toegestaan om met wilde dieren te werken. Stichting Leeuw biedt deze dieren een nieuwe toekomst en heeft als doel om ze uiteindelijk weer uit te zetten in het wild in Zuid-Afrika.' Met een bijdrage aan de inzamelactie 'stootwillen voor de leeuwen!', kunt u de stichting een warm hart toedragen, en de leeuwen voorzien van voldoende speelgoed.

Stootwillen als speelgoed
Volgens Bakkenes vangt de stichting momenteel 15 leeuwen, 1 poema en nog een tiental tijgers op in Landgoed Hoenderdaell. 'Voordat de dieren weer teruggezet kunnen worden in het wild, doet stichting Leeuw er alles aan om het jachtinstinct aan te wakkeren en de dieren weer in goede conditie te krijgen. Sinds september 2015 beschikt Stichting Leeuw over een unieke jaagsimulator. Met het systeem, dat bestaat uit katrollen waarmee een stuk vlees willekeurig door de grote hal kan worden bewogen, wil Stichting Leeuw het jagen teruggeven aan de katachtigen. Daarnaast vinden de dieren het heerlijk om te spelen. En dat doen ze het liefst met iets waar ze goed hun tanden in kunnen zetten. Stootwillen zijn dan ook hun favoriete speelgoed, omdat ze hier mee kunnen slepen en lekker op kunnen knauwen. De stootwillen zijn een echte verrijking voor de dieren.'Oproep
Stichting Leeuw draait volledig op donateurs en vrijwilligers, en aangezien de dieren de stootwillen snel aan gort bijten, roepen wij iedereen op die nog stootwillen over heeft en Stichting Leeuw een handje wil helpen. De stootwillen kunnen worden ingeleverd bij de havenkantoren van de volgende jachthavens:

  • Regatta Center Medemblik


  • Jachthaven Andijk


  • Marina Den Oever


  • Amsterdam Marina 

Bent u zelf in de buurt van Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna, of vindt u het leuk om Stichting Leeuw een keer te bezoeken, dan kunt u de stootwillen ook langsbrengen. U bent van harte welkom.

Stichting Leeuw is gevestigd aan de Van Ewijckskade 1, 1761 JA te Anna Paulowna, meer informatie vindt u via:

www.stichtingleeuw.nlIedereen die mee wil helpen, namens Stichting Leeuw en ons: hartelijk dank!

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen