Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Zeewaardig zeiljacht kopen voor een kleine prijs? Meer over de Bavaria 32 Holiday

31 januari 2018 Cristian Blog 0

Jazeker, u leest het goed. We beschrijven de serie gebouwde 32-voeter van Bavaria, waarvan er sinds de jaren negentig van de vorige eeuw duizenden door de Europese wateren varen. En ze varen er nog steeds. Tot en met de wereld rond. Een bewezen zeiljacht met 'bluewater' kwaliteiten dus. En natuurlijk met deeigenschappem van een Bavaria: ruimte en kwaliteit voor een betaalbare prijs. 

Interieur en layout Bavaria Holiday 32
De Bavaria Holiday is een uitgeklede versie van de Bavaria cruiser 32. In 1996 kwam dit model, getekend door J&J Design voor het eerst op de markt. En in de volgende tien jaar werden er aanzienlijke aantallen verkocht. Het bekende Bavariablauw is veranderd in een azuurkleurtje, waarmee de boot zich ondersheidt van de Cruiser range. Van binnen en buiten is eigenlijk alles hetzelfde. Twee vaste kooien met vier slaapplaatsen en een comfortabele salon plus pantry en natte cel en navigatietafel maakt een verblijf met vier man goed mogelijk. Door van de salontafel een tweepersoonsbed te maken is zelfs accommodatie voor 6 man mogelijk. Het beslag is van Lewmar, de mast en tuigage van Selden, de zeilen van Elvström. Kwaliteit dus.

Motorisatie en prijzen Bavaria 42 Holiday
De boot is standaard uitgerust met een Volvo-Penta 19 pk. En dat is prima voor een boot van onder de tienmeter, maar het houdt niet over. De boot heeft zich in de afgelopen decennia bewezen, en dat spreekt ook uit de prijzen op de tweedehands markt. Die liggen namelijk redelijk hoog. Afhankelijk van de staat van onderhoud en het bouwjaar betaalt u tussen de 30.000 en 50.000 Euro.

Kijk >>> HIER <<< voor beschikbare modellen op de tweedehandsmarkt
De Duitser Guido Dwergsteg bewijst dat je met de bavaria 32 Holiday prima rond de wereld kunt zeilen. 
Afmetingen9,95 x 3,25 x 1,70 (m)

Materiaal
polyester
Motor(en)1 x Volvo Penta MD2020 Diesel

PK/Kw
19 (pk), 13,97 (kw)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen