Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Wat zijn de 5 hoogste bruggen van Nederland waar je moeiteloos onderdoor kunt varen?

21 juli 2016 Cristian Blog 0

Je wilt er met je boot op uit, maar hebt geen zin om te wachten totdat de brug eindelijk eens voor je open gaat. Wat doe je dan? Je zoekt een route uit waarbij je bruggen tegenkomt die voor geen of weinig oponthoud zorgen. Jachthaven.nl zocht uit wat nu de hoogste bruggen zijn waar je met staande mast moeiteloos onderdoor kunt varen.

Van Brienenoordbrug (24 meter)
De Van Brienenoordbrug is een grote brug over de Nieuwe Maas aan de oostkant van Rotterdam. De brug bestaat uit twee naast elkaar gelegen boogbruggen met in het verlengde daarvan drie basculebruggen. De weg over de brug is de rijksweg A16, en met zes rijstroken per richting en dagelijks meer dan een kwart miljoen voertuigen een van de breedste en drukste autosnelwegen van Nederland. In 1996 werd de Van Brienenoordbrug in Madurodam onthuld. De (enkele) boog overspant een lengte van 24 meter. Deze brug is op schaal 1:12, dus eigenlijk te groot, want Madurodam is op schaal 1:25.

Brug Hollandsch Diep (24 meter)


 

Een bericht gedeeld door Jos (@josmaissan) op


De Brug Hollandsch Diep (ook wel Derde Moerdijkbrug) is de langste spoorbrug in de Hogesnelheidslijn Schiphol - Antwerpen. De brug verbindt Noord-Brabant met Zuid-Holland boven het Hollandsch Diep en is een van de drie Moerdijkbruggen. De lengte van de brug bedraagt twee kilometer, waarvan het gedeelte over het water 1200 meter is en de twee aanbruggen 400 meter lang zijn. Het hoogste punt bedraagt 24 meter. De brug wordt gedragen door elf pijlers en twee landhoofden.

Zeelandbrug (16 meter)De Zeelandbrug (1965, aanvankelijk Oosterscheldebrug) is een verkeersbrug over de Oosterschelde met een totale lengte van 5022 meter. Hij verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland, en zorgt aldus voor een kortere verbinding tussen de plaatsen Vlissingen, Middelburg, Goes aan de zuidelijke kant, en Zierikzee, Bruinisse en Rotterdam aan de noordelijke kant. De brug maakt deel uit van de provinciale weg N256. De brug was bij oplevering de langste brug van Europa. Dat duurde tot oktober 1972, toen in Zweden de 6070 m lange Ölandbrug werd geopend.

Haringvlietbrug (13,30 meter)De Haringvlietbrug verbindt de Hoeksche Waard via de Hellegatsdam met Goeree-Overflakkee en via de brug over de Volkeraksluizen met het vasteland van Noord-Brabant. Het geheel wordt ook wel Volkerakdam genoemd. Daarbij wordt in westelijke richting het Haringvliet en in oostelijke richting het Hollands Diep overbrugd.

Hollandse Brug (12,80 meter)De Hollandse Brug is de brugverbinding tussen Flevoland en provincie Noord-Holland gelegen bij Muiderberg, op de plek waar het Gooimeer over gaat in het IJmeer. De brug werd in 1969 opengesteld. De autosnelweg A6 voert over deze brug. Tevens is er parallel aan de autosnelweg een spoorbrug in de Flevolijn, die in gebruik is genomen in 1987.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen