Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Vliegen over het water met een zeilboot? Binnenkort kan het (video)

1 juli 2016 Cristian Blog 0

DOETINCHEM - Vliegen over het water is voor een brede groep zeilers binnenkort geen droom meer. Een ruim vier meter lange boot, de Flo1, stijgt binnenkort bij een snelheid van zes tot acht knopen op uit het water.



De boot kan opstijgen door de doorontwikkelde vleugels, die zowel licht als sterk zijn. Uiteindelijk kan er een snelheid bereikt worden van ongeveer twintig knoppen (37 kilometer per uur). Dat is ongeveer drie keer zo snel als een gewone zeilboot.

Techniek
De boot werd ontwikkeld bij het bedrijf Aeronamics, een dochteronderneming van het Doetinchemse QConcepts. Dat nu pas de tijd rijp is voor een nieuwe generatie zeilboten heeft volgens Jurian Rademaker van het bedrijf met een paar dingen te maken. „De techniek voor het verwerken van glas- en carbon vezels is relatief jong. Daarnaast is pas sinds kort de kennis voor het analyseren van waterstromen nu ook voor kleine bedrijven bereikbaar."

Scheepsbouwkundige
Rademaker maakt onder meer gebruik van de kennis van de ervaren scheepsbouwkundige Hugh Welbourn. Een oud-Olympisch zeiler die een eigen systeem ontwikkelde om de boot stabiel te houden. (

Gelderlander

)

Voor mee informatie:

aeronamics.com

&

qcde.eu

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen