Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Tijd om uw onderwaterschip te reinigen? Met de Keelcrab hoeft uw boot het water niet meer uit

26 april 2016 Cristian Blog 0

Iedere booteigenaar weet hoe belangrijk het is om een het onderwaterschip meerdere keren per jaar te reinigen. In veel gevallen betekent dit echter wel dat de boot daarvoor het water uit moet. Maar met de ontwikkeling van de Keelcrab hoeft dat niet meer. De waterdichte robot zorgt er namelijk voor dat het onderwaterschip vanuit het water helemaal wordt gereinigd.



Natuurlijk is zo'n robot niet gratis. Toch lijkt het op den duur een goede investering. “Uit onderzoek is gebleken dat het voortdurend reinigen van de eerste aangroeilaag een positieve werking heeft op de (zeil)prestaties,” zo vertelt ESS is de importeur voor de Benelux. “Bovendien leidt dit reinigen tot een besparing in brandstofverbruik die kan oplopen tot 20% en een langere beschermende werking van de antifouling.”

De Robot die door middel van een afstandsbediening met display eenvoudig bediend kan worden, is vooral bedoeld voor zeiljachten en megajachten. Door een uitgekiend exoskelet in kunststof met neutraal hydrostatisch evenwicht beweegt de keelcrab robot zeer natuurlijk naar en onder het schip. De vacuüm zuigkracht opgewekt door de centrale rotor of turbine (propeller) aangedreven door een elektromotor die een dubbele functie heeft, namelijk: het tegen de romp gedrukt houden van de robot en het aansturen van de borstels voor het reinigen van het onderwaterschip. Het voortbewegen van de robot gaat via de borstels. Er zijn verschillende borstels voor verschillende manieren van reiniging. De Keelcrab robot is daardoor geschikt voor zowel harde als zelfslijpende antifouling.

Een zeilboot van 45 voet is met de Keelcrab Sail-One binnen een uur schoon. Charteraars, havens of schoonmaakbedrijven die meerdere boten tegelijk willen reinigen, kunnen kiezen voor de Keelcrab Pro, deze kan met behulp van een duiker zelfs tot 100 m2 per uur reinigen.

Door het onderwaterschip regelmatig te reinigen, wordt de beschermende conditie van het onderwaterschip verlengd. Hierbij gaat het vooral om de constante verwijdering van de eerste aangroeilaag. Bovendien verbetert een schoon onderwaterschip de (sportieve) prestaties van het (zeil)schip. (www.keelcrab.nl)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen