Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Spijkerbroek redt Duitser van verdrinking op zee

13 maart 2019 Cristian Blog 0

Een 30-jarige Duitser sloeg overboord van een zeilboot voor de kust van Nieuw-Zeeland. Hij overleefde door de broekspijpen van zijn spijkerbroek dicht te knopen en er een soort reddingsvest van te maken. Hulpdiensten konden hem uiteindelijk met een helikopter uit de oceaan oppikken. 



Arne Murke was samen met zijn broer op weg naar Brazilië voor een delivery van het twaalf meter zeiljacht de 'Wahoo'. Op zo'n drie uur varen van de noordoostelijke kust van Nieuw-Zeeland klapte Arne door de overkomende giek overboord. Zijn broer wierp hem nog een reddingsvest en touw toe maar Arne was al buiten bereik. 'Gelukkig kende ik de truc met de spijkerbroek van de Mariniers,' verklaarde Arne aan de The New Zealand Herald. 'Anders was ik er niet meer geweest. Ik haalde diep adem, trok de broek uit en knoopte de pijpen dicht.' Als u ook niet precies begrijpt hoe dat in z'n werk gaat, bekijk de video hier beneden...

Uiteindelijk duurde het maar liefst drie uur voordat de Duitser eindelijk gered was. Hij moest zijn opgeblazen spijkerbroek daarbij constant om zijn hoofd geklemd houden met zijn armen. Na een tijdje lag hij bibberend van de kou in het water. De reddingshelikopter zag de drenkeling tot tweemaal toe over het hoofd. 'Hij kwam steeds heel dichtbij, maar ze zagen me niet en vlogen weer verder.' Uiteindelijk kwam het allemaal goed. Ook zijn broer en de Wahoo zijn veilig aangekomen in de haven van Gisborne.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen