Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Op zoek naar een tweedehands boot? Voor 300 miljoen is dit megajacht van u

22 april 2016 Cristian Blog 0

De Russische miljardair Andrey Melnichenko heeft onlangs zijn duikboot-achtige Superyacht A voor een bedrag van $300 miljoen in de 'uitverkoop' gedaan. Volgens kenners is de megajacht één van de mooiste jachten die er wereldwijd rondvaart. Iedere koper kan zichzelf in ieder geval eigenaar noemen van een van de meest iconische schepen ooit.



Volgens het zakentijdschrift Forbes heeft de miljardair zijn jacht in de uitverkoop gedaan, omdat hij zijn zinnen heeft gezet op een nieuw schip. Het vaartuig ter waarde van $400 miljoen is 143 meter lang en wordt momenteel in de werf van het Duitse Nobiskrug gebouwd. Het betreft een 8 deks megajacht en beschikt over een glazen onderwater observatie ruimte, gelegen in de kiel. Net als zijn vorige jacht is dit ontwerp van de hand van Philippe Starck. Niet voor niets hebben de twee schepen sterke overeenkomsten. Haar mast zal met 100 meter de hoogste ter wereld worden, met het kraaiennest op 60 meter. De driemaster zal worden voortgedreven door een hybride diesel-electric package, met verstelbare schroeven en beschikt over een topsnelheid van 21 knopen, met een cruisingsnelheid van 16 knopen. Haar dek is aangesloten met verschillende liften en draagt tevens een onderzeeër met zich mee. Ze biedt plaats aan 20 gasten en 54 crewleden.

Melnichenko heeft naar verluidt meer dan $400 miljoen uitgegeven aan de bouw van de 394 voeter, die over een leefruimte van 23.600 vierkante meter beschikt. Het interieur is in de Vegas stijl ingericht en bezit een geheel witte bomvrije master suite.

Lees het volledige artikel in:

forbes

.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen