Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Mercedes-Benz komt met een eigen luxe motorjacht: de Arrow460

20 april 2016 Schipper Blog 0

Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf heeft Mercedes-Benz een eigen boot geproduceerd. En wat voor één: de Mercedes-Benz’s Arrow 460 Granturismo Edition 1.



Wie onlangs het Franse Rivièra aan de Côte d'Azur bezocht, heeft wellicht een héél bijzondere boot gespot: het eerste vaartuig van Mercedes-Benz. In het jaar 2012 ontstond het plan van Mercedes-Benz om een eigen boot te produceren. Oorspronkelijk zou de boot in 2013 al op de markt verschijnen, alleen bleek dat niet haalbaar. Nu vier jaar na dato is de boot er dan toch gekomen. En het moet gezegd: de Arrow 460 is niet de eerste de beste boot. Integendeel. De eerste kennismaking met het water voor Mercedes-Benz is overigens niet goedkoop, hij kost namelijk 1.2 miljoen pond. Aan boord is er plek voor 10 mensen en de boot heeft een topsnelheid van 74 km/u.

Mercedes heeft het vaartuig naast de bijpassende luxe naam Arrow 460 Grantursimo ook al van een bijnaam voorzien: ”Silver Arrow of the Seas”. Mercedes-Benz kwam op deze naam vanwege hun race-auto’s die ze in de jaren dertig produceerden. Geïnteresseerden moeten er wel snel bij zijn, aangezien er van deze boot slechts tien op de hele wereld geproduceerd worden. Tevens mag er per land maar één iemand deze boot hebben. Voor een bedrag van 1,2 miljoen pond heb je dan wel een uiterst exclusieve boot in handen.

Lees meer op

www.dailymail.co.uk

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen