Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Heldenontvangst voor wereldomzeiler Mark Slats in Scheveningen

20 februari 2019 Cristian Blog 0

Mark Slats, de 41-jarige 'held' die tijdens zijn deelname aan de Golden Globe race in een 'gewoon' zeiljacht van tien meter in 214 non-stop rond de wereld zeilde, krijgt op zaterdag 23 februari een heldenontvangst in Scheveningen. De zeiler werd met zijn prestatie uiteindelijk tweede in de epische zeilwedstrijd. Jachtclub Scheveningen treedt op als gastheer bij het evenement dat door vrijwilligers wordt georganiseerd. Gebruik van moderne communicatie- en navigatieapparatuur was, net als hulp van buitenaf, niet toegestaan tijdens de race. Familie, vrienden, bekenden en fans zullen aankomende zaterdag de feestelijkheden bijwonen.

Heldenontvangst
KNRM, roeiers, zeilers, vissers en werkboten gaan een erevloot vormen teneinde Slats feestelijk binnen te halen. Namens de regering zal Bruno Bruins, Minister voor Medische Zorg en Sport, de zeeheld welkom heten in Nederland. Er wordt gezorgd voor een live verbinding die via diverse online media gedeeld wordt.

Boekpresentatie ‘Held op zee’
Tegelijkertijd met de aankomst van Slats in Scheveningen wordt het boek ‘Held op zee, het avontuurlijke leven van Mark Slats’ gelanceerd. Slats biedt na aankomst het eerste exemplaar van zijn boek aan de minister aan.

Sailing4cancer
Tijdens de race wilde Mark onder de naam Sailing4cancer € 50.000,- ophalen ten behoeve van de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Zijn moeder heeft een ernstige vorm van longkanker en was de grote stimulans om deel te nemen aan de race want ‘opgeven was geen optie’. Tijdens het onthaal kan men bij Jachtclub Scheveningen op eenvoudige wijze een donatie aan Mark’s goede doel doen. Zo kan, gezamenlijk, de beoogde €50.000 alsnog bereikt worden. Kan men niet naar Scheveningen komen maar wil men wel bijdragen dan kan er via >>> HIER <<< kan nog steeds gedoneerd worden (momenteel is er nog 15.000 te gaan om het streefbedrag te halen). De volledige opbrengst komt ten goede aan de Antoni van Leeuwenhoek voor onderzoek naar goedkopere medicijnen tegen kanker.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen