Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Dubbele botsing: boot en vrachtwagen knallen tegelijkertijd tegen de Oude IJsselbrug

22 maart 2019 Cristian Blog 0

Een bizarre 'dubbele' botsing vond gisterenmiddag plaats bij Oude IJsselbrug bij Zutphen. Een vrachtwagen en een boot kwamen vrijwel gelijktijdig in aanrijding / aanvaring met de brug. Dit zorgde ervoor dat treinverkeer lange tijd onmogelijk  was. Inmiddels zijn alle ongemakken weer verholpen. 

Een boot voer eerst tegen de brug aan terwijl een vrachtwagen vrijwel gelijktijdig het viaduct raakte. Woordvoerder Coen van Kranenburg van de gemeente Zutphen: 'Er was vlak na elkaar een aanrijding én aanvaring met de brug. Dat is natuurlijk vrij bijzonder. Onze monteur heeft ter plaatse wat brokstukken gevonden én de spoorconstructie gecontroleerd. Daarbij heeft hij geconcludeerd dat alles veilig is. Het treinverkeer is daarom weer hervat.'

Reizigers die tussen Apeldoorn en Zutphen en Zutphen en Arnhem met de trein wilden, ondervonden grote hinder en het was daarom extra druk op de stations.

Het is niet de eerste keer dat de Oude IJsselbrug verkeer platlegt. In januari dit jaar was het ook raak. Toen reed de vrachtwagen in kwestie door na de botsing. Drie weken geleden wilde de brug plotseling niet meer dicht.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen