Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Diefstallengolf Brabantse jachthavens houdt aan

28 maart 2019 Cristian Blog 0

Elk voorjaar is het weer raak. Dieven proberen buit te maken in de boten in diverse jachthavens in Noord-Brabant. Vooral de regio Dongemond en specifiek jachthaven Hank heeft het al flink moeten ontgelden in 2019. Daar hebben de criminelen al zeven keer hun slag geslagen, waarbij vooral buitenboordmotoren populair roofgoed zijn. De dieven hebben in de hele regio Dongemond toegeslagen, maar met name in Hank, met ruim 450 ligplaatsen, schrijft Dagblad BN/De Stem: 'Havenmeesters doen ’s ochtends een rondje en zo is het afgelopen weekeinde ontdekt’, laat een vrijwilliger aan de krant weten. 'Toen de eerste booteigenaren kwamen kijken zagen we al snel dat er ook bij andere boten schade was. We hebben 450 ligplaatsen, dus mogelijk hebben we nog niet alles gezien.’

De eigenaren die schade hebben of hun buitenboordmotor missen, hebben aangifte gedaan bij de politie. Intussen zijn de camerabeelden van de haven bekeken. Of die een spoor van de daders op gaan leveren, is nog niet bekend.
Diefstallen in de lente
Volgens de politie is het een voorjaarsfenomeen. De diefstallen zijn moeilijk te bestrijden. Politie adviseert om vooral geen waardevolle spullen in of rond de boot achter te laten. Omdat er zoveel jachthavens zijn in het gebied, hebben is er onvoldoende mankracht om ze allemaal te bewaken.
Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen