Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Brabantse superjachten gebouwd met geld uit Russische witwasnetwerken

7 maart 2019 Cristian Blog 0

De jachtwerf Heesen uit het Brabantse Oss heeft twee superjachten gebouwd die gefinancierd zijn met geld uit dubieuze Russische geldnetwerken, bedoeld om miljarden wit te wassen. Dat Schrijft Dagblad Trouw (

>>> hier <<<

)


Volgens de krant zijn er twee schepen opgeleverd met een waarde van meerdere tientallen miljoenen euro's, zonder dat vooraf duidelijk was waar het geld vandaan kwam.

Russische witwasnetwerken
In 2009 zag de Russische senator Valentin Zavadnikov de 47 meter lange 'Celestial Hope' te water gaan. Kosten om en bij de 30 miljoen euro. Dit geld was afkomstig van 'Purus Limited', een bedrijf binnen een netwerk van de Russische Troika bank. De eigenaar van het schip is naast politicus ook bestuurder bij deze bank, die ervan wordt verdacht geld wit te wassen via Litouwen. Heesen gaat niet in op vragen over deze betaling en de Rabobank, waar de betalingen voor Heesen binnenkwamen, zegt niet te kunnen reageren op vragen over individuele klanten, schrijft Dagblad Trouw.
Succesvolle wijnboer
In 2011 wordt de 'Quinta Essentia' (55 meter) afgeleverd. Twee jaar na de eerste keer gaat de hele show in reprise. De hoofdrolspelers - Zavadnikov en Heesen - zijn gelijk gebleven, de anderen hebben slechts een nieuwe naam. Ditmaal ontvangen de Brabanders 30 miljoen van het zogeheren 'Molly Enterprises'. De romp van het schip krijgt 'merlot'-rode stripings. Het zou de kleur van het druivensap uit Zavadnikov's privé-wijngaard in Toscane moeten voorstellen.Zo rollen de Russische Roebels vrolijk aan de Maas. Het levert natuurlijk wel prachtige schepen op!

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen