Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Boeing krijgt patent op transformerende drone

20 augustus 2015 Cristian Blog 0

Het Amerikaanse ‘Patent and Trademark Office’ heeft een patentaanvraag goedgekeurd van Boeing, voor een ‘snel inzetbaar lucht- en watervoertuig’. Het gaat om een vliegende drone die kan transformeren naar onderzeeër.

Volgens Boeing is het idee simpel: het voertuig wordt in de lucht gebracht door een ‘gastvliegtuig’, dat de drone uiteindelijk loslaat en op zichzelf laat vliegen. Maar als het nodig is, kan de drone dus ook in het water duiken.

Volgens Boeing zal zowel de lucht- als de waterversie aangedreven worden door dezelfde motor, maar het is niet duidelijk welke dat zal worden.

Doel
Wat Boeing uiteindelijk met het apparaat wil gaan doen is nog niet bekend. Maar het zou de onderzeeër in oorlogsgebieden kunnen bevoorraden of wapens kunnen verspreiden, zonder het gevaar om neergeschoten te worden. Daarnaast kan het voertuig ook kunnen gaan dienen onderwater verkenner.

Toekomstplannen
Het hele plan staat nog in de kinderschoenen, want het gaat tot noch toe alleen om een patent. Maar mocht Boeing er werkelijk in slagen om een duikende en vliegende drone te maken, dan zal de koper er een leuk speeltje bij hebben met heel veel mogelijkheden.

Bekijk hier het filmpje over de mogelijke toekomstige drone van Boeing

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen