Havenweg 68

8899BC Vlieland

+31-85-500-8664

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Vol

Passantenplekken Beperkte beschikbaarheid

Faciliteiten

Douches
Walstroom
Restaurant
Havenmeester
Kindervoorzieningen
Afvalstation
Winkel
Toiletten
Wasserette
Wastafels
Wifi
Uw ervaringen over Waddenhaven Vlieland in Vlieland delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Erwin Brandt
Fijne haven, jammer van de slechte afzuiging in de wc/doucheruimte
Anoniem
Nog steeds een prima haven om een paar dagen op Vlieland door te brengen. Wel geeft de bruine vloot gasten overlast in het sanitaire gedeelte. Winkeltje is een fijne service.
Anoniem
Waddenhaven Vlieland is inderdaad een hondvriendelijke haven. Voor mensen zijn ze trouwens ook erg aardig ;)

Waddenhaven Vlieland

4.5 van 5 (3 beoordelingen)

Vlieland is een eiland van natuur en rust. Het is een autoluw eiland - alleen de eilandbewoners mogen een auto in bezit hebben - en vormt een ideale wandel- of fietsbestemming. De natuur biedt een verscheidenheid aan duinen, zandvlaktes, kwelders, strand, bossen en polders. Oost-Vlieland is het enige dorp op het eiland en telt ca. 1200 inwoners. De Vliehors, ook wel de Sahara van het Noorden genoemd, is alleen in het weekeinde toegankelijk vanwege de militaire oefeningen die er worden gehouden. Om hier te komen, maakt u een bijzondere rit met de Vliehors-Expres. Met deze oude, omgebouwde vrachtauto rijdt u over de zandvlakte naar het reddingshuisje en in de zomer naar de steiger van de boot naar Texel. Achter het strand liggen de duinen, een gevarieerd gebied met een afwisselende plantengroei. Vlieland heeft, vergeleken met de andere eilanden, relatief veel bosoppervlak. De bossen zijn aangelegd om de stuivende duinen tegen te houden. Het naaldbos wordt steeds meer vervangen door de aanplant van loofbomen.
Eenmaal op het eiland gearriveerd, zult u aangenaam verrast worden door de ruimte, de rust en de schone lucht. Hoewel Vlieland steeds luxueuzer wordt, is er voor iedereen vermaak te vinden in bijvoorbeeld de verschillende uitgaansgelegenheden of andere Vlielandse trekpleisters*.
De gasten die niet met de eigen boot naar Vlieland varen, nemen de veerboot vanaf Harlingen. De bootreis - al een belevenis op zich - voert tevens enkele mijlen over de Noordzee. Vlieland is hierin uniek.


Jachthavens en ligplaatsen in de buurt