Vliegende watertaxi’s in Saint-Tropez. Wanneer is Nederland er klaar voor?

6mrt - by Jachthaven.nl - 0 - In Nieuws

In Saint-tropez en in de Verenigde Staten zijn ze al een hype. De (bijna) vliegende, elektrisch aangedreven watertaxi’s die maximaal vijf passagiers vervoeren. SeaBubbles is de naam van deze voertuigen die in feite niet veel meer zijn dan opgepimpte draagvleugelboten.

 

Russisch antiek
Draagvleugelboten inderdaad. Kent u het Russische antiek nog dat een veerdienst onderhield tussen Amsterdam en IJmuiden. Een aantal jaar geleden werden deze draagvleugelboten uit de vaart gehaald wegens onrendabel. Maar iedereen die er weleens een ritje mee heeft gemaakt weet dat het eigenlijk behoorlijk spectaculair was. Zeker voor de prijs van een buskaartje!

Saint-Tropez & Miami 

Deze Franse SeaBubbles varen nu niet meer alleen rond aan de Cote d’Azur, maar maken ook in Miami furore. Het eerste type van de Bubble Taxi heeft twee propellers op een elektrische aandrijving van 20 kW (27 pk). Zodra een snelheid van circa 13 km/u wordt bereikt, ontwikkelen de draagvleugels voldoende opwaartse druk om het uit het water omhoog te komen. Op die manier kan een topsnelheid van 28 km/u worden gehaald. De SeaBubble zweeft daarbij dan bijna een halve meter boven het wateroppervlak. Met een beetje goede wil kunnen we dat best vliegen noemen toch?


En de prijs?
De prijs van deze futuroboat valt best mee. Zo’n twee ton voor een leuk speeltje, dat ook nog eens snel gaat, veel mensen kan vervoeren én vaart goedkope ‘brandstof’ uiteraard.

Meer informatie vindt u in >>> dit artikel <<<

Jachthaven.nl

DIT KAN U OOK INTERESSEREN


Share Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Reageren? Doe het hier!