Krijgt Rotterdam de duurste jachthaven van Nederland?

26feb - by Jachthaven.nl - 0 - In Nieuws

Onlangs schreef Ed Groot in zijn column in het Financiële Dagblad dat volgens zijn bronnen een ‘Rotterdams Consortium’ voorbereidingen aan het treffen is om de duurste jachthaven van Nederland in het centrum van de Maasstad aan te leggen. 

Het artikel in het Financiële Dagblad van 11 februari

Midden in de stad. Ligplaatsen van 50 plus meter voor een huurprijs van €15.000 per maand. Dat zou ‘by far’ de duurste jachthaven van Nederland worden. Alsof het om een 1 april grap gaat. Maar >>> het artikel <<< is toch echt van afgelopen 11 februari.

Onlangs schreven wij dat Amsterdam de rode loper uitlegt voor superjachten (lees >>> HIER <<<), maar dat ging om passantenplekken. Daarmee kan de stad verdienen. Het plan wat de heer Groot aanhaalt gaat echt over vaste ligplaatsen, aldus zijn bespiegelingen:

Gaat dat plan vliegen? Aan bekijks zal het niet liggen, in de wetenschap dat een paar oude boten die elke vijf jaar met Sail Amsterdam aandoen zo al dik twee miljoen bezoekers trekken. Ook de huur is schappelijk. Rotterdam moet zelfs oppassen dat er voor dat bedrag niet permanent grote woonboten gaan aanleggen met bijvoorbeeld 30 luxeappartementen of een tweedehands Rijn-cruiseschip met honderd studenten.

– Ed Groot


Bent u ook zo benieuwd naar de ontwikkelingen rondom dit Rotterdamse Consortium? Wij zullen proberen u van verdere ontwikkelingen op de hoogte houden!

Jachthaven.nl

DIT KAN U OOK INTERESSEREN


Uit dezelfde rubriek

#Weekendtip: Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam Wilt u het nieuwe watersportjaar in stijl inluiden? Ga dan met familie en vrienden naar Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam! Deze spectaculaire vuurwe...
Brand zorgt voor onrust bij jachthavenondernemers Midden-Limburg Na de brand van afgelopen zaterdag in de jachthaven van het Limburgse Wessem zijn de gevoelens van angst en onrust bij verschillende jachthavenonderne...
Meevaren met de intocht van Sinterklaas in Amsterdam Amsterdam – Dankzij NAUPAR krijgen Sinterklaasfans dit jaar de mogelijkheid om vanaf een sloep de Sinterklaasintocht mee te maken. Kinderen en hun oud...
Share Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Reageren? Doe het hier!