De Waterkampioen stopt. ANWB laat het bijna 100 jaar oude tijdschrift in april afzinken

1mrt - by Jachthaven.nl - 0 - In Nieuws

De ANWB zet na 92 jaar een punt achter het tijdschrift ‘De Waterkampioen’, de bakermat van de Nederlandse watersportjournalistiek. De laatste uitgave zal begin april verschijnen. Als reden noemt de ANWB het teruglopend aantal abonnees.


Geen watersport

Watersport was al langer niet meer de focus van de ANWB. Dat werd duidelijk met het sluiten van afdelingen zoals de Expertisedienst Pleziervaartuigen en Watersportadvies en het beheer van het Internationaal Certificaat Pleziervaartuigen (ICP), een eigendomsbewijs voor jachten dat verkocht is aan het Watersportverbond. Ook maakte de bond geen deel meer uit van de Commissie Watersportopleidingen (CWO). Met het afzinken van de Waterkampioen zijn al heel veel watersportactiviteiten verdwenen. De waterkaarten, vaarbewijscursus-boeken en de Wateralmanak uitgaven blijven nog wel voortbestaan. Ook blijft de ANWB actief in bootverzekeringen.

De redactie van de Waterkampioen heeft geprobeerd het blad zelf over te nemen, maar dit is niet gelukt. De titel met het woord kampioen erin, zou te veel geassocieerd worden met de nog bestaande ANWB-titels en de ANWB-zelf.  Journalisten Arno Beuken en Jim Post willen een eigen tijdschrift opzetten onder de naam ‘Deining Magazine’. Op hun >>> website <<< wijten zij de ondergang van de Waterkampioen aan de hoge overhead kosten van de ANWB-organisatie. Of het project, met een abonnementsprijs van 85,00 euro per jaar doorgaat hangt af van het minimum aantal voor-inschrijvers. Eind mei zouden dat er 7000 moeten zijn.

Jachthaven.nl


DIT KAN U OOK INTERESSEREN


Uit dezelfde rubriek

ANWB-onderzoek: Ligplaatshouders erg tevreden over jachthavens Den Haag – Uit onderzoek van de ANWB onder 1.400 Nederlandse bootbezitter blijkt dat watersporters met een vaste ligplaats bijzonder tevreden zijn ove...
Directeur uitgeverij BDU zelfstandig verder met Motorboot BARNEVELD - Ton Roskam vertrekt bij de Koninklijke BDU in Barneveld en begint een eigen uitgeverij, waar hij ook het tijdschrift Motorboot en de websi...
Share Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Reageren? Doe het hier!