De 7 grootste, in Nederland gebouwde, zeiljachten

12mrt - by Jachthaven.nl - 0 - In Lijstjes
antaris sloep zelf samenstellen

Groot, groter, grootst. Dat is het devies in de superjachtbouw nu de magere jaren voorbij zijn. Hoewel? Er is eigenlijk nooit echt een tendens geweest om kleinere scheepjes te bouwen. Ook zeiljachten worden alleen maar groter en daar weten we in Nederland alles van. 


7. NGONI – 58 meter. Werf: Royal Huisman. Bouwjaar: 2017
Nieuw binnen op nummer 7. De Ngoni, een 58 meter lang, subliem modern zeiljacht. ‘Build me a beast’ zou de opdrachtgever bij de orderbevestiging hebben gevraagd.

6. ATHOS – 62 meter. Werf: Holland Jachtbouw. Bouwjaar: 2010
In Zaandam rolde in 2010 een prachtige neoklasssieker, ontworpen door André Hoek van stapel. De Athos, is de grootste tweemaster schoener ter wereld. Eigenaar is de Nederlander Geert Pepping.

5. ANATTA – 66 meter. Werf: Vitters. Bouwjaar: 2011
De Anatta werd gedoopt als ‘Aglaia’ in 2011. De eerste, Noorse eigenaar, deed haar echter al snel weer van de hand, waarna de 66 meter lange sloep nog regelmatig van eigenaar wisselde voordat ze haar thuiswater vond in de Middellandse zee.

4. ATLANTIC – 69 meter. Werf Van der Graaf/Graafship. Bouwjaar: 2010
De Atlantic werd in 2010 gebouwd in opdracht van Ed Kastelein, erfgenaam van de oprichter van de Holland America Line (HAL). De bijna 70 meter lange schoener is gebouwd naar een origineel uit 1903, getekend door de legendarische William Gardner.
3. Aquijo – 85 meter. Werf: Oceanco/Vitters. Bouwjaar: 2016
Staal en aluminium. Maar liefst 1575 ton. Dat is de basis van zeiljacht Aquijo, dat met z’n 85 meter tot de allergrootste ter wereld behoort. De tweemaster zeilt rond de wereld.


2. ATHENA – 90 meter. Werf: Royal Huisman. Bouwjaar: 2004
Een driemaster die met een bouwjaar van 2004 nota bene het oudste schip is in deze lijst. Desalniettemin is ze met 90 meter het op drie na grootste zeiljacht ter wereld.

1. BLACK PEARL – 106 meter. Werf: Oceanco/Vitters. Bouwjaar: 2017
Nee, de grootste ter wereld is ze niet. (Dat is het Philippe Starck strijkijzer ‘A’). Wel het grootste zeiljacht dat ooit in nederland gebouwd is. De eigenaar zou trouwens een Rus zijn. Zakenman Oleg Burlakov.

Jachthaven.nl

DIT KAN U OOK INTERESSEREN


Uit dezelfde rubriek

Wat zijn de 5 mooiste foto’s van de Nederlandse kust (geschoten ... Het lijkt wel alsof alle foto's van de Nederlandse kust vanaf het land of vanuit de lucht zijn genomen. Het kan toch niet zo zijn dat er geen prachtig...
Wat zijn de 7 beste Internationale bootblogs om bij weg te dromen? Leest u nog papieren tijdschriften? U heeft de waterkampioen vijf jaar geleden al opgezegd? En ok, tijdens de vakantie een los nummer, dat heel graag,...
Wat zijn de 5 belangrijkste hulpmiddelen voor makkelijk aanleggen? copyright: Zeilersforum We moeten er allemaal aan geloven: aanleggen. Voor de één is het een peuleschil, voor de ander is het telkens weer een bro...
Share Share on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Reageren? Doe het hier!