Barqo, Boatsters & Tubber: Attention! Franse marktleider SamBoat betreedt Nederlandse markt voor bootverhuur van particulieren

19mrt - by Jachthaven.nl - 0 - In Nieuws

Een boot huren van particulieren, dat is in Nederland al een tijdje ingeburgerd. Startups Barqo, Boatsters en Tubber maken al een aantal jaar de ‘peer-to-peer’ verhuur van boten van Nederlandse eigenaren via hun online platforms mogelijk. SamBoat is een grote speler in de Franse markt. Zij betreden nu ook de Nederlandse markt. 

Is er in Nederland dit vaarseizoen sprake van een heuse ‘online botenbattle’?

SamBoat werd in 2014 in Frankrijk gelanceerd door de twee jeugdvrienden Laurent Calando en Nicolas Cargou en biedt zo’n 30.000 boten aan op verschillende locaties wereldwijd, waaronder Frankrijk, Kroatië, Griekenland en Italië. Dat zijn precies de vaarwateren waar ook >>> Barqo <<< , >>> Boatsters <<< en  >>> Tubber <<< actief zijn met een vergelijkbaar aanbod.

De explainer video mag nog wel even vertaald worden!


Behalve in Frankrijk is de startup inmiddels ook ‘live’ voor de online verhuur van boten in Spanje, Duitsland, Engeland en Italië. De >>> Nederlandstalige website <<< is nu ook toegankelijk.

Battle for the boats?
De Nederlandse platformen kunnen bogen op een geschiedenis vergelijkbaar met die van SamBoat. Ook deze platformen werden opgericht in 2014. Zij profiteerden afgelopen seizoen in hun thuisland van een prachtige zomer en hebben zo een gedegen voorsprong op kunnen bouwen. Benieuwd wat SamBoat hier dit vaarseizoen tegenover kan stellen. Let the boatbattles begin!

Jachthaven.nl

DIT KAN U OOK INTERESSEREN


Uit dezelfde rubriek

PERSBERICHT – Het nieuwe varen: partnership zet watersport op on... AMSTERDAM/DEN HAAG - Watersporters hebben in 2015 eindelijk dezelfde reiservaring als wintersporters of zonaanbidders. Simpel, snel en zonder gedoe on...
Share Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Reageren? Doe het hier!