Wat zijn de 5 leukste activiteiten in de jachthaven?

17jul - by Jachthaven.nl - 0 - In Lijstjes
antaris sloep zelf samenstellen

Op vaarvakantie brengen we de meeste uren door in de jachthaven zelf. Meer nog dan op het water, en eerlijk gezegd ook meer dan in het stadje of de plaats waar de jachthaven gevestigd is. In een fijne jachthaven is het gewoon heerlijk toeven. En er is van alles te doen! Wat zijn de leukste activiteiten in de jachthaven? 

 

1. Aanleg manoeuvres van collega schippers bekijken: iedereen doet het graag. Ontkennen heeft geen zin. Gaat het goed of fout? Dat is altijd weer de grote vraag. Iedereen die komt aanleggen in de haven weet zich bekeken door de mensen op andere boten. Soms zie je een hoofd uit de kajuit piepen wanneer er al te enthousiast een boegschroef wordt gebruikt. Deze vorm van gluren bij de buren is een ongekend populaire activiteit in de jachthaven.

2. Voor de één een feest voor de ander een crime. Varen met de bijboot door de jachthaven kan heel spannend zijn voor de kinderen. De bijbehorende golven een bron van ergernis voor eigenaren van omliggende boten. Soms is het een grote, gutsende en kolkende massa bijbootjes in de jachthaven. Spektakel en ergernis in één.

3. Lezen. Vroeger zagen we boten vol met boeken, kranten en tijdschriften, tegenwoordig is het veelal een tablet. Er wordt veel gelezen op bootvakanties, maar het klopt wel dat we niet bij elke fanatieke beeldschermaanraker kunnen zien of een een bladzijde wordt omgedraaid of een spelletje gespeeld.
4. Over de steigers lopen / bootjes kijken. in het seizoen ziet u regelmatig een enkeling of een paartje schuifelen over de steigers, zonder specifieke richting, met een laag tempo. Dit zijn ‘bootjes kijkers’. Gewoon even inventariseren wat er allemaal te vinden is in de haven.
5. Het mag niet in alle jachthavens, maar een feest is het zeker met mooi weer. Barbecuen op de boot of op een aangrenzend veldje.

 

Wat zijn volgens u de leukste activteiten in de jachthaven? Laat het ons weten in de comments!

 


Jachthaven.nl

DIT KAN U OOK INTERESSEREN


Uit dezelfde rubriek

5 beste oplossingen tegen het schavielen (en kraken) van de landvasten De wind waait uit een bepaalde hoek, de boot gaat te keer, maar u bent er gerust op, want alles ligt goed vast. Voor die nacht met veel wind wel te ve...
7 soorten bijboten die het proberen waard zijn Een bijboot is handig en leuk. Onmisbaar ook, in sommige gevallen. Op de Nederlandse wateren combineert een bijboot vooral het nuttige met het aangena...
5 superleuke winter evenementen om te zeilen én te genieten in de have... De winter is in aantocht, maar dat betekent zeker niet dat er niet meer gevaren wordt in Nederland. Er zijn voldoende winterevenementen waar u naar ha...
Share Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Reageren? Doe het hier!