5 bijzondere boten van 6 bijzondere mensen (met bijzonder veel geld)

12feb - by Jachthaven.nl - 0 - In Lijstjes Nieuws
antaris sloep zelf samenstellen

1. Astoria >> David Gilmour (zanger Pink Floyd) >> De zanger van Pink Floyd heeft met de 27 meter lange ‘Astoria’ een wel heel bijzondere opname studio aan de rivier de Thames bij London. Het schip werd in 1910 gebouwd in opdracht van Fred Karno onder de voorwaarde dat er een 90-koppig orkest op het dek zou passen. Gilomour liet er in 1986 een studio en een appartement in bouwen.

2. Amphitrite >> J. K. Rowling & Johnny Depp >> Kinderboekenschrijfster J.K. Rowling kon het met wat kleingeld betalen, de oude boot van acteur Johnny Depp. Kennelijk kon de schrijfster toch geen inspiratie vinden op haar boot. pirates of the Carribean was immers al eens gedaan… dit bijzondere schip is inmiddels in handen van een nieuwe eigenaar. De vraagprijs was trouwens ruim 17 miljoen dollar.


3. Venus >> Steve Jobs en familie >> Steve Jobs heeft helaas nooit meer kunnen genieten van zijn 78 meter lange, door het Nederlandse Feadship gebouwde, geavanceerde motorjacht Venus. Natuurlijk word het hart van de navigatie gevormd door een Apple computer.

4. A >> Andrey Melnichenko >> Hij noemde zijn motorjacht simpelweg ”A”. De boot is ontworpen door Philippe Starck die hiermee bewijst dat hij wel degelijk mooie boten kan bedenken. Want zusterschip zeiljacht “A” (u weet wel het grootste gevaarte met zeilen ter wereld en ook van Melnichenko) is natuurlijk een aanfluting. Snufjes op motorjacht A? Vingerafdruk sloten, 44 camera’s en ‘bombproof’ ramen. Hoezo achterdochtig, die Russische miljardairs? Andrey Melnichenko is oprichter (op 21-jarige leeftijd) van Rusland’s grootste private bank en daarnaast doet hij in diverse indusrieën.

5. Seven Seas >> Steven Spielberg >> Dat de regisseur van grootse en meeslepende decors houdt weten we van bijvoorbeeld Jurassic Park en Saving Private Ryan. Dat hij ook verzot is op water, wisten misschien minder mensen. Dat hij daarvoor een enorme boot heeft – de Seven Seas, die is gebouwd door het nederlandse Oceanco, weten misschien nog minder mensen. Ondermeer een glazen zwembad met bioscoopschermfunctie, helikopter landingsplatform, gym, bioscoop en een heuse spa zijn kennelijk nog niet genoeg, want Steven Spielberg zou alweer van de boot die hij in 2010 liet bouwen af willen.

Jachthaven.nl

DIT KAN U OOK INTERESSEREN


Uit dezelfde rubriek

Wat zijn de 7 mooiste foto’s van de Nederlandse kust (geschoten ... Het lijkt wel alsof alle foto's van de Nederlandse kust vanaf het land of vanuit de lucht zijn genomen. Het kan toch niet zo zijn dat er geen prachtig...
Wat zijn de 5 mooiste brugwachtershuisjes van Nederland? Veelal worden ze niet meer gebruikt waar ze ooit bestemd voor waren, de brugwachtershuisjes. Meestal doordat bruggen tegenwoordig op afstand worden be...
Wat zijn de 5 grootste jachthavens ter wereld? Jachthavens, je hebt ze in alle soorten en maten. Van kleine verenigingshavens tot gigantische commerciële jachthavens. Havens zo groot, dat ze qua om...
Share Share on Facebook18Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Reageren? Doe het hier!